19. kesäkuuta 2017

Hula hula

Sun lanteet pyörii hula hula
hula hula
Jo hipaisusta sulaa sulaa
sulaa sulaa
Ja lanteet iskee hula hula
hula hula..

- Robin -

Tämä biisi soi päässä päivin ja öin, lomalla ja töissä. En ole aiemmin tykännyt Robinin biiseistä, mutta tämä on selvästi tämän vuoden kesäbiisini. Se tuo iloa, virtaa ja hyvää mieltä aina, kun radiosta kuulen sen soivan. Pidin toukokuun lopulla koulun loputtua viikon verran lomaa. Helatorstaina matkustin vanhempien luokse, koska siellä pääsee paremmin lomafiilikseen kuin ihan omassa kotona. Viikonlopulle oli tiedossa paljon juhlia, joten menin ajoissa auttamaan leipomuksissa ja laittamisessa. Perjantaina leipomisen jälkeen lähdettiin ex tempore pienellä porukalla uuden baarin avajaisiin. Vanhan Siwa oli kokenut suuren muutoksen, kun tiloihin aukesi Old Amigo -baari. Yleensä en ole kerennyt paikallisissa käydä, kun ne jo sulkevat ovensa, joten nyt mentiin eikä meinattu. Ja olihan se hieno nähdä, mitä vanhasta kaupasta oltiin saatu aikaan. Musiikki soi ihan järkyttävän kovalla ja loppuiltaa kohden DJ soitti aikas vanhaa settiä. Hän otti kuitenkin hyvin toiveet huomioon. Ensi kertaa varten täytyy tehdä pitkä toivelista valmiiksi, jotta pääsee tanssimaan enemmän. 

Juhlimme synttäreitäni ennakkoon vanhempieni luona. Vaikka meitä oli vain oma porukka ja T:n puolen perhe, oli meitä silti 15 ja asunto piukassa kahvittelijoita.
Tähän lahjaan reaktioni oli mitäää ja paljon naurua. Aivan mahtava pikkulaukku syksylle haalareihin kiinni.
Olin mukana T:n suvun pikkuserkkujuhlissa samaisena viikonloppuna. Vaikka olemme olleet yhdessä jo vuosia ja olen nähnyt T:n puolen sukulaisia erinäisissä juhlissa, edelleen heistä osa on vain kasvoiltaan hämärästi tuttuja. Nyt oli hieno päästä kuulemaan suvun tarinoita vuosikymmenien takaa. Ja mieletön sää osui tälle päivälle. Harvinaista herkkua näin Suomen kesässä. Juhlat pidettiin Koivikossa, jossa olen ollut riparilla ja myöhemmin isosena. Pihapiiri oli hieman muuttunut kymmenessä vuodessa, mutta se ei estänyt muistojen palaaamista mieleen. Ja ei ole käynyt mielessäkään, kuinka hyvä paikka juhlille Koivikko onkaan.


Viime vuonna synttäreiden juhlinta jäi aikas minimiin, joten tänä vuonna otettiin kaikki irti ja juhlittiin myös virallisena synttäripäivänä siskoni ja T:n kanssa. Suurempia suunnitelmia meillä ei ollut. Kävimme Kuussa ja jatkoimme iltaa Teerenpelissä. Bongasin ravintola Kuun sattumalta, kun lueskelin ravintoloiden arvosteluja ja varasin meille pöydän alkuillalle. Ja oikeastaan juuri sopivaan aikaan lauantai-illalle, koska saimme rauhassa syödä ja höpötellä. Kun olimme jo lopettelemassa, ravintola täyttyi ihmisistä ja puheensorinasta. Siinä vaiheessa oli hyvä vaihtaa maisemaa. Suosittelen kyllä ravintola Kuuta Helsingissä. Katselin menuja uudemman kerran ja sisällot olivatkin jo muuttuneet. Muistaakseni tarjoilija kertoi, että menujen sisällöt vaihtuvat neljästi vuodessa. Eli uutta pöytävarausta kehiin, kun on taas aihetta juhlaan tai ihan vaan piristystä arjen keskelle. Tarjoilijat aina kivasti kertovat annoksen sisällöstä lautasia tuodessaan, mutta jotenkin aina unohdan, mitä oltiin puhumassa, kun tarjoilija tulee paikalle. Ja miten onkin aina ihan vakio, että tarjoilija kysyy, miltä maistuu ja onko kaikki hyvin juuri silloin, kun suu on täynnä. Samaisena iltana kaupungilla oli paljon juhlijoita, koska oli koulujen loppu ja valmistujaisilta. Yksi elämän kohokohdista, kun sai painaa päähän valkolakin ja juhlia rakkaiden ystävien ja läheisten kanssa.

Alkuun graavisiikaa. Juuri sopivat maistiaiset. Joka vuosi yritän maistaa graavattua kalaa, että olisiko tänä vuonna se hetki, kun siitä alan tykkäämään. Tässä annoksessa kalaa oli juuri sopivasti, että pääsi maistumaan, mutta ei mennyt koko iltaa.
Pääruoaksi vasikan entrecôte. Yksi parhaimmista annoksista, mitä olen maistanut.
Kolmas annos oli aikamoinen yllätys kaikille. Vuohenjuustoa, porkkanahilloketta ja ravintolan itsetehtyä siemennäkkäriä. Yhdistelmä kuulosti epäilyttävältä, mutta maistui oikein hyvältä.
Jälkiruoaksi raparperia, mansikkaa ja jäätelöä. Hehkutettiin kaikkia ruokia ja pääsi maistelemaan niin monia uusia makujayhdistelmiä.

Ja vielä kerran kahvipöydän kattausta, monennenkohan kerran kahden viikon aikana. Tällä kertaa omassa kodissa, kun sisko, siskonmies ja äiti olivat käymässä. Äiti toi ostamani kukat Ikaalisista, kun lähempää ei löytynyt sopivia. Tai lähinnä bussissa olisi ollut hankala tuoda tai pyörällä taiteilla. Istutimme kukat parvekkeelle, mutta hetken sitä loistoa vain kesti. En tiedä saivatko pelargoniat jossain vaiheessa kylmää, liikaa aurinkoa vai liian vähän vettä, mutta nyt ovat enää surkea näky laatikossa. Ei ollut minun kukkavuoteni tänä kesänä. Onneksi iso terassihortensia tuo väriä partsille. Multaa jäi joten taitaa mennä vielä pelargoniat vaihtoon. Tykkään, kun kotona on paljon kukkia.

Nyt olen kerennyt olla parisen viikkoa kesätöissäkin. Aika menee niin äkkiä, ettei meinaa pysyä perässä. Kesä alkoi juuri ja tällä viikolla on jo juhannus. Aamujen aikaista herätystä on helpottanut huomattavasti auringonpaiste. On niin kaunista, rauhallista ja hiljaista polkea viiden aikoihin bussille, kun luonto ja muut ihmiset alkavat vasta heräillä. Tämä puoli kaupunkielämästä onkin jäänyt aiemmin kokematta. Täälläkin voi olla hetken yhtä hiljaista kuin mistä olen kotoisin. Ja jo tässä lyhyessä ajassa on ollut hauska seurata muita kanssamatkustajia aamubussissa. Esimerkiksi pyöräilen melkein joka aamu samoilla kohdilla yhden saman ihmisen ohi ja nousemme samaan bussiin. Ja tietyiltä pysäkeiltä tulee tietyt ihmiset kyytiin ja samat tyypit jäävät asemalla pois. Hassua, kun tulee tunne, että voisin mennä höpöttelemään, mutta en sitten taas kuitenkaan, kun ei yhtään tunneta.  

Hitaasti mutta varmasti päivittelen tänne blogiin kesäkuulumisia. Kannattaa kuitenkin laittaa s4tsu seurantaan Instagramissa ja Snapchatissa, jos haluat nähdä, mitä milloinkin puuhailen. Niitä päivitän huomattavasti useammin. Olisi kiva kuulla, kuinka sinun kesäsi on alkanut. Ja postaustoiveitakin otan mielelläni vastaan. Hyvää juhannusviikkoa ja palataan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! <3