22. lokakuuta 2016

I love me -messut

I love me -messut on Messukeskuksessa tämän viikonlopun ja olin ystävän kanssa siellä tänään. Koskaan aiemmin en olekaan näillä messuilla käynyt. Opiskelijalippu oli todella edullinen. Juuri kun olin sitä ostamassa, sainkin viestin, että olin voittanut kaksi lippua tapahtumaan. Olin jo unohtanut edes osallistuneeni Sairaanhoitajapäivien Facebook-sivuilla olleeseen arvontaan. Kilpailussa piti tutustua messuihin ja kertoa, mikä ohjelmanumero tai alue kiinnostaa kaikista eniten. En ollut edes vastannut tähän kysymykseen, mutta sain liput postissa. Mielestäni hyvä hoitaja pitää huolta myös itsestään ja mikä olisikaan parempaa kuin irtiotto arjesta ja itsensä hemmottelu. Olin ystävän kanssa puhunut meneväni messuille ja nyt sain hänellekin lipun. Oltiin messualueella vähän ovien avaamisen jälkeen, koska ei haluttu missata mitään ja varattiin kiertelyyn koko päivä. Snäppäsin messuilta ja messujen jälkeisiä fiiliksiä, mutta kaikki eivät Snapchattia käytä, joten halusin luoda muiston päivästä myös tänne blogiin. Kaikki kuvat ovat puhelimesta ja se valitettavasti näkyy laadussa.

Pulled pork oli juuri oikea valinta.
Aika tuntui katoavan käsittämättömän nopeasti, joten oli käytävä myös tankkaamassa. Moneen viikkoon, varmaan pariin kuukauteen en ollut syönyt kunnon hampurilaisateriaa, joten tänään oli se päivä. Pulled pork -hamppari oli juuri niin hyvää kuin toivoin. Caf'é Balconyn kokeille pisteet. Meillä ei ollut mitään suunnitelmaa, vaan kierreltiin fiiliksen mukaan, yrittäen kuitenkin nähdä koko messualueen tarjonta. Kauneuden puolella saimme kokeilla ilmaiseksi käsihoitoa, johon kuului suolakuorinta ja kosteusvoide. Tuoksu oli ihana ja sopivan mieto. Tuotteet ovat erittäin riittoisia, ainakin esittelijän mukaan ja sen takia, kuinka pieni määrä tuotetta riitti yhteen käsihoitoon. Hölmönä en ottanut esitettä enkä muista enää sarjan nimeä. Kuitenkin näitä suolakuorintoja on melkeinpä jokaisella merkillä ja joskus muutama vuosi sitten käytinkin vähän vastaavia. Nytkin minulla on käytössä useampi luottokuorinta eikä sen takia uusille purkeille ollut tarvetta. Oli kuitenkin kiva kokeilla ja vertailla uusien tuotteiden toimivuutta. Ja erityisesti jatkaa kiertelyä pehmein kätösin.

Terveyspuolella maistelimme useammassakin pisteessä raakasuklaita ja kyllähän ne voittavat normisuklaat mennen tullen. En silti vieläkään ostanut raakasuklaan valmistuspakkausta, vaikka se helpolta vaikuttikin. Saan olla vielä aika yksin tämän innostukseni kanssa, koska maku on niin voimakas runsaan kaakaopitoisuuden takia. Yksi tai kaksi palaa on ihan riittävä, kun normi Fazeria voi hujahtaa puoli levyäkin ihan huomaamatta. Onneksi olen pystynyt vähentämään suklaan syöntiä. Se on ihme kyllä auttanut, kun suklaata ei enää osta kotiin. Siksi maistelin pieniä paloja eri suklaamakuja hymyssä suin. Hurahdin Leaderin proteiinipatukoiden pisteellä ja kotiutin kokonaisen laatikollisen patukoita. Kaupan päälle sai kuoren, josta paljastui koodi ja ohjeet kymmeneen elokuvaan kotisohvalla katsottavaksi. Katson todella paljon elokuvia, joten toivottavasti valikoimassa on vielä jotain nähtävää. Mutta olisin ostanut prostkupatukat ilman tätä kaupan päällistäkin. Olen koulun alusta lähtien syönyt lähes joka koulu- tai työpäivä kolmanneksen tai puolikkaan yhdestä patukasta välipalana ja nimenomaan sellaista pähkinää sisältävää tummasuklaakuorrutteista patukkaa. Olen kokeillut useampiakin makuja, mutta aina vaan palannut tähän samaan Nutmixiin. Onneksi kuorrute on sen verta ohut, etten aluksi edes tajunnut sen olevan suklaata. Toisaalta olen miettinyt huijaanko itseäni, koska en enää osta normisuklaata kotiin, mutta silti saan usein vähän suklaata proteiinipatukan päällä.

Messujen tuliaiset
Yosan näppäränkokoinen kylmälaukku oli aivan pakko kotiuttaa. Viidellä eurolla sain sopivan pienen kylmälaukun töihin eväille ja miksei kouluun kaapissa säilytettäväksi. Laukku on kyllä sen verta pieni, että mahtuu reppuunkin. Ihan loistava juuri välipaloille, joiden tarvitsee pysyä viileinä. Ja varmasti ehdoton piknikille mukaan, mahtuu sopivasti muutamat tölkit. Yosan tuotenäytteet olivat koko päivän messumenoissa mukana ja kotiin tultua seitsemän tuntia myöhemmin purkit olivat edelleen tarvittavan viileitä siirrettäväksi jääkaappiin. Siis aivan ilman kylmäkallea. Pelkäsin jo joudunko heittämään purkit pois, mutta nyt pääsen vielä maistelemaankin. Pari purkkia kreikkalaista jogurttia ja pari eri makua kauravälipaloja. 

Messuilta pääsin viimein maistamaan chiapuddingia. Paljon olen siitä lukenut, mutta en ole vielä kotona kokeillut. Sellaista suklaista sammakonkutuajan se oli. Sain ystävänkin vihdoin kokeilemaan chian siemeniä. Mielestäni ne eivät juurikaan maistu esim. smoothien seassa, mutta suutuntuma on aikalailla tuo sammakonkutu. Siis edes lapsena en ole sammakonkutua maistanut, mutta jotenkin ulkonäkö on niin samankaltainen. Maistelimme myös monia erilaisia holittomia juomia. Suurena kookoksen ystävänä Puhdistamon kookosvesi muistutti lähinnä maidossa möyhyksi uineita cornflakeseja. Yksi pieni kulaus riitti kertomaan, että tämä vesi ei tule osaksi ruokavaliotani. Biokian pisteen toivoisin kotiinikin. Kuivatut marjat, suklaakuorrutteiset marjat ja marjoista tehty mehu olivat ihan mielettömän hyviä ja oikeiden marjojen maun pystyi selvästi maistamaan. Suklaakuorrutettuja mustikoita olen kerran käyttänyt kakun koristeena ja ulkonäkö muistutti juurikin hirvenpapanoita, mutta ei saa ulkonäön estää.

Näiden parissa vierähtää tovi.
Messuilla kierrellessä huomasi hyvin eri ihmisten tavan esitellä. Osa oli hyvinkin hyökkääviä ja halusivat kertoa tuotteistaan kaiken. Osa seisoi rauhallisena pisteellään, että tässä olen minä ja tässä tämä juttuni ja odottivat messulaisten tulevan luokse kyselemään. Sitten oli näitä, että näytteitä tyrkytettiin käteen niistä juurikaan kertomatta. Esimerkiksi vaikka juuri kuvassa näkyvät Neutrogena ja Lavera. Molemmat merkit ovat minulle tuntemattomia. Kotona tavasin näytepusseja tarkemmin ja ihmettelen, miksi Neutrogenalta sai pelkästään ihon kuorintavoiteen ja CC-voiteen kokeiluun, mutta ei kosteusvoidetta. Tätä uutta Correct & Perfect -sarjaa käyttäessä ei kosteusvoidetta tarvittaisi, mutta olen huomannut, että varsinkin ilmojen viiletessä ihoni kaipaa kosteutta. Kokeilen tuotteita ihan mielenkiinnosta, koska tälläistä vastaavaa yhdistelmää olen käyttänyt Mary Kaylta kesällä. 

Laveran näytteitä jaettiinkin oikein pino. Olin siinä vaiheessa niin nälkäinen, että suunnistin vain laput silmillä kohti ruokaa, enkä muistanut enää palata Laveran pisteelle tuotteista kyselemään. Tämä oli siis täysin oma mokani. Nyt on shampoota, hoitoainetta, silmänympärysvoidetta, käsivoiteita, päivävoiteita, yövoiteita ja jopa anti-ageing tuottenäyteitä. Meinasin ensin, etten edes kokeile, mutta no hitto miksei. Palaan näihin myöhemmin kokeiltuani.  


Huomenna on viimeinen messupäivä ja suosittelen ihmeessä menemään, jos vielä saa lippuja. Reppu selkään oli fiksu veto, mutta silti pussukat ja nyssykät täyttivät kädet. Niket olivat luottovalinta, koska vieläkin jalat ovat hengissä, vaikka seitsemän tuntia tuli oltua jalkojen päällä. Täytyy muistaa hyvät jalkineet vielä ensi vuonnakin, koska messuille on ehdottomasti päästävä uudestaan.

Kuka on jo käynyt I love me -messuilla? Mikä oli parasta? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! <3