13. heinäkuuta 2016

Päivä mökillä

Viime perjantaina oli mieletöntä palata töistä kotiin, kun vapaa viikonloppu häämötti edessä. Oli niin keveä olo, erityisesti siksi, kun ei tarvinnut pakata laukkuja ja lähteä reissuun. Niin paljon kuin tykkäänkin matkustaa, viime viikonloppu ihan vain kotona teki hyvää. Näin kesällä tiedän tasan tarkkaan jokaisen viikonlopun ja melkeinpä päivät viikollakin missä menen. Onneksi kesäloma on vielä tulossa ja siitä kohtaa kalenteri on yllättävän tyhjä, kerrankin. Mutta eihän me T:n kanssa maltettu ihan vain kotinurkissa pyöriä, vaan lähdettiin päiväksi hänen kummiensa mökille. Eli pieni reissu sittenkin, mutta paljon pienemmillä pakkauksilla. Kunhan villasukat ja kamera oli mukana, muuta ei tarvinnut. Ja hieno päivä olikin, aurinko paistoi ja vasta ihan illalla ajoimme sateessa takaisin kotiin.


Hyvän grilliruoan jälkeen oli vuorossa yllättävä ohjelmanumero. Meinasin sanoa, että nuorin mökkiläisistä, mutta ei nyt ihan, vaan nuorimmasta päästä mökkiläinen oli tehnyt suunnistuskartan ihan omin kätösin ja piilottanut rastit. Pääsimme T:n kanssa testaamaan suunnistustaitojamme ja keräsimme kirjaimia, joista muodostui jokaisen lapsen odottama päivä. Keksitkö sinä, mikä sana kirjaimista muodostuu? Yllättävän hyvin ja sopuisasti liikuimme pihapiirissä ja löysimme kaikki rastit. Suorituksemme kellotettiin ja ihan  ykkössija ei tällä kertaa irronnut. Tämähän oli ihan leikkimielinen suunnistus, vaikka heittoja tulikin, että nyt testataan parisuhdetta ja kommunikaatiotaitoja. 


Vein mökkituliaiseksi gluteenittoman mustikkajuustokakun kahvipöytään. Päällinen ei ole mitä tahansa papanoita luonnosta, vaan suklaakuorrutettuja mustikoita. Suunnittelin marjakoristeita, mutta kaupassa oli sillä hetkellä tuoreena pelkästään ulkolaisia marjoja. Suhtaudun niihin vähän varauksella, joten nämä suklaamustikat olivat ainakin suomalaisia. Ohje kakusta on tulossa piakkoin.


Mitä olisikaan mökkireissu ilman kunnon mölkkypeliä. Tällä kertaa jopa osuin kapulalla. Luulin jo, että näössäni tai hahmottamiskyvyssäni on vikaa, kun juhannuksena heitin koko ajan ohi. Pistetään se kuitenkin venyneen juhannusaaton piikkiin, koska tällä kertaa ei ollut mitään ongelmaa. Tai sitten se oli se naisten heittoviiva, joka helpotti osumista. Mölkky on kuitenkin ihan paras kesäpeli ja sitä voi pelata isommallakin porukalla. 

Mökkikärpänen on taas purrut. Onneksi enää muutama päivä ja lähdetään T:n kanssa mökille minilomalle. Ollaan muutama päivä Satakunnan maisemissa. Otetaan telttakin mukaan, koska edes kerran kesässä on päästävä ulos nukkumaan. Mökkeillään perheeni ja isovanhempien kanssa. Kun kymmenhenkinen porukka kokoontuu saman katon alle, välillä tekee mieli haukatakin happea ja ottaa vähän etäisyyttä. Vaikka mökkeily perheen kanssa on kyllä ihana perinne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! <3