26. heinäkuuta 2016

Minimökkiloma

Saatiin järkättyä kalenteriin tilaa ja päästiin T:n kanssa mökille muutamaksi päiväksi. Olimme samalla mökillä perheeni ja isovanhempieni kanssa, joten sellainen kymmenen henkeä hiihteli pitkin mökkipihaa. Palattiin mökiltä kaupunkiin jo viime viikon alussa. Oli jotenkin todella hieno huomata, kuinka puhelimesta ja muista ruuduista pystyi irtautumaan edes hetkeksi. Ehkä se vaikutti, että meitä oli niin paljon ja päivät täyttyivät kaikesta kivasta tekemisestä. 

Kesätuuli voi yllättää, pidä huoli syömisistäsi.

Mökki täyttyi kukkakimpuista, kun juhlimme mummun 80v synttäreitä. Kahvittelimme ja pelasimme mölkkyä. Väkeä riitti kapulan varressa, kun T:n perhekin oli mukana juhlissa. Illan tullen vielä grilllailtiin porukalla. Viime maanantaina juhlat jatkuivat mökillä, kun oli virallinen syntymäpäivä. Mummun veli saapui päiväksi mökille, yllättyksenä päivänsankarille. Oli siinä työtä pitää asia salassa viimeiseen aamuun asti. 

Päivällä kävimme veljen, iskän ja T:n kanssa kävelemässä Alkkianvuoren lenkin. Keskellä metsää oli 4-5km kävelyreitti, jossa maasto ja maisemat vaihtelivat yllättävän paljon. Heti alussa meistä otettiin luulot pois kivikkoisella polulla ylämäkeen, jonne oli tehty pitkospuista portaita. Kävelimme myös pitkospuita pitkin keskellä suota. Loppumatkasta sisko soitti, joko metsässä sataa, koska mökillä tuli aikas reippaasti vettä. Tiuhensimme tahtia, mutta tummat pilvet saavuttivat meidätkin ja saimme kesäsateen niskaan. Autolle päästyä osa vaatteista kerkesi kuivua. Kuuman suihkun jälkeen ei auttanut kuin laittaa sormet ristiin ja toivoa, etten saanut kesäflunssaa.

Kattaus jälleen kertsiastioilla. Mökillä ei ollut tiskikonetta eikä oikein innokkaita tiskaajiakaan.
Mökin pihapiirissä oli savusauna ja rannassa puulämmitteinen sauna. Suurena saunan ystävänä olin tietysti joka ilta lauteilla. Savusaunaakin tuli kokeiltua ehkä viisi minuuttia, koska ylälauteella savun keskellä ei oikein henki kulkenut. Onneksi muut kävivät ahkerammin savusaunan lämmössä, ettei koko päivän lämmitys mennyt ihan hukkaan. Kävin uimassa järvessä, mutta ilman saunaa siitä ei olisi tullut mitään. Miten vielä heinäkuussakin vedet ovat ihan jääkylmiä? 

Mikä olisikaan kesällä parempaa kuin mökkeily <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! <3