23. kesäkuuta 2016

Juhlien täyteinen kesä

Kesällä on monta aihetta juhlaan. Kuun alussa oltiin juhlistamassa T:n veljen valmistumista. Yksi vaihe elämästä on takana, mutta kuitenkin koko tulevaisuus on vielä edessä. Tottakai piti kysellä T:n veljen suunnitelmia, mites tästä eteenpäin. Olin juhlissa kuvaamassa ja auttamassa keittiössä. Pidettiin T:n kanssa pienimuotoista herkkulakkoa, koska tiedettiin kahvipöydän notkuvan jos jonkinlaista herkkua. Oli ihan hyvä päätös, ettei kotiin osteta. Viikonlopuille on kaikennäköistä ohjelmaa ja aihetta juhlaan, joihin tulee hommattua ja myös syötyä. Kuka voisi kieltäytyä kesän ensimmäisestä mansikkakakkupalasta? Eikä se varmasti ollut viimeinen.


Tähän kuukauteen mahtui myös yhdet odotetuimmista juhlista, siskon babyshowerit. Suunniteltiin niitä siskojen kesken jo hyvissä ajoin ja kyseltiin myös siskon kutsumilta ystäviltä ideoita päivän ohjelmaan. Päätettiin tehdä koristeitakin itse ja ostettiin materiaalit. Kuitenkin ennen juhlia toisen siskon kanssa aikataulut menivät aina ristiin ja koristeita työstettiin kahtena päivänä ennen h-hetkteä. Vähän esimakua tulevien hääkoristeiden tekoon. Ei varmana jätetä viimeiseen iltaan. Ohjelma ja lahjat tulivat pikku mamalle yllätyksenä, joten niidenkin viimeistely hoidettiin aikaisin aamulla tai myöhään yöllä siskon nukkuessa. Tehdessä ideat vaan kasvoivat. Nyt pystyn varmaan unissanikin leikkaamaan pahvista pienen bodyn. Askartelen tosi vähän, joten oli kiva näperrellä omin kätösin. Ja lopputulos näyttikin juuri siltä, itsetehdyiltä, rakkaudella siskoilta nuorimmalle. 


Juhlapäivä meni hyvin, suurin osa kutsutuista pääsi osallistumaan ja ohjelmaa oli pitkin päivää. Sisko kerkesi hyvin vaihtaa kuulumisia ystäviensä kanssa ja vanhemman siskon kanssa tutustuttiin pikku mamalle tärkeisiin ihmisiin. Päivän ohjelma oli tosiaan salaisuus, vaikka sisko yritti moneen otteeseen kysellä. Heti juhlien alussa syötiin ja tutustuttiin saman pöydän ääressä. Sisko kertoi, mistä tunsi kaikki vieraat ja jotain yhteisiä muistoja. Päivän aikana arvuuteltiin tulevan vauvan nimeä, syntymäpäivää, pituutta ja painoa eli näitä ihan perusjuttuja. Nyt jäi jännättäväksi, minä päivänä vauva tulee meitä ilostuttamaan. Toivotaan kuitenkin, että malttaa vielä koko kesän oleilla yksiössään. 

Teimme porukalla vauvalle ja koko perheelle paljon muistoja babyshowereista. Jokainen vieras nosti lapun, jossa luki jokin asia tai esine. Tämä piti piirtää ja kuvat koottiin väristyskirjaksi vauvalle. Tulevat vanhemmat innostuivat itsekin piirtämään vauvalle kuvia. Kunhan vauva kasvaa ja kynät pysyvät käsissä, possut, ankat, nallet, traktorit, autot ym. odottavat väriä pintaan. Jokainen vieras kirjoitti vielä jonkun yhteisen muiston, elämänohjeen, runon tai tervehdyksen. Nämä leikattiin ja liimattiin pahveille ja niistä muodostui onnittelukorttiin sivuja. Muina välilehtinä oli pikku mamasta tulostettuja vauvakuvia. Aivan lopuksi hän vielä heitti olan yli rullalle käärityn puhtaan vaipan, jossa luki sun vuki. Samaan tyyliin, kun häissä morsian heittää hääkimppunsa. Näin saimme tietää, keltä voimme odotella seuraavia vauvauutisia. 


Päivä oli oikein onnistunut, kun jälkikäteen kyselimme siskon mietteitä. Ilma ei ollut liian hiostava ja pikku mamakin jaksoi pitkälle iltaan. Oli oikein hyvä päätös pitää babyshowerit ajoissa, kun tulevan äidin pahoinvoinnit olivat helpottanert, mutta vielä loppuraskauden tukaluus ei ollut niskan päällä.
  
Siskona on hurja tunne seurata vierestä, kun toinen kasvaa kohti äiteyttä. Varsinkin nyt, kun vauvamaha kasvaa ja mahansisäiset liikkeet alkavat näkyä päällepäin. Kaupoissa voi taas hypistellä ihan miniminivaatteita ja nettikirppiksiä seurataan silmä kovana. Olen niin onnellinen ja iloinen tulevien vanhempien puolesta. 
Kaikkea hyvää loppuodotukseen sisko-kulta.

2 kommenttia:

  1. Hihii oli kyllä ihanat babyshowerit, kiitos vielä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wihiiiii kiitos paljon itselles. Oli niin kiva miniloma ♡

      Poista

Kiitos kommentistasi! <3