25. helmikuuta 2016

Satsun keittiössä - Valkosuklaa-marjakakku

Taaskaan en päästänyt itseäni helpolla. Tämä taitaa olla kolmas tekemäni kakku ikinä. Alkuperäinen ohje on Kinuskikissan sivuilta ja hyväksytin sen synttärisankarilla. T kysyikin heti, meinaanko noudattaa ohjetta tällä kertaa. Noo, vähän piti taas päästä varioimaan. Tässä ohje, mitä tulikaan tehtyä.

Valkosuklaa-marjakakku

Pohja
200g (15kpl) domino-keksejä
50g voita

Täyte
8kpl liivatelehtiä
5dl kuohukermaa
500g Vanilla vaniljakastiketta
145g (1 levy) Pandan valkosuklaata
1¼ dl vettä

Vadelmatäyte
⅓ täytettä
1dl vadelmasosetta

Mustikkatäyte
⅓  täytettä
   ½ mustikkamehukeittoa

Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 22cm) leivinpaperilla.
Keitä vadelmat kattilassa täytettä varten.


Sulata voi kattilassa. 
Murskaa dominot ja sekoita sulanut voi keksimurskaan.
Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.


Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Lisää vaniljakastike.
Paloittele valkosuklaa kulhoon ja sulata mikrossa.
Sekoita sulanut suklaa täytteeseen.
Jaa täyte kolmeen osaa.


Lisää yhteen täytekolmannekseen vadelmasose, toiseen mustikkamehukeitto
ja jätä viimeinen kolmannes vaaleaksi.
Kiehauta vesi, sulata siihen liivatteet ja
lisää jokaiseen täytekolmannekseen ohuena nauhana samalla sekoittaen.
Täyte jäi hieman paksuksi, joten ohensin täytemassaa vedellä
ja violettia täytettä mustikkamehukeitolla.
Kaada vuoan keskelle vuorotellen jokaista täytettä.
Laita hyytymään jääkaappiin 3h tai yön yli.
Irrota vuoasta ja laita tarjolle.
Koristele.


Huomioita
 Ohje oli tarkoitettu 24cm irtopohjavuokaan, mutta 22cm vuokakaan ei tullut liian täyteen.
Ulkomaisia vadelmia pitää kiehauttaa muutama minuutti.
Muovisella muusinuijalla ei pysty murskaamaan keksejä.
Laitoin keksit pakastepussiin ja taoin kaulimella.
Sulatin suklaata vain yhden levyn, vaikka alkuperäisesssä ohjeessa käytettiin kahta.
Mikrossa sulattaessa valkosuklaata muistaa käyttää mietoa lämpöä ja sekoittelee välillä.
Liivatteet voi sekoittaa täytemassaan ja vasta sen jälkeen jakaa kolmeen osaan.
Tällöin pitää olla nopea, etteivät täytteet jähmety.
Sen takia jaoin ensin täytteet kolmeen osaan,
 jotta sain rauhassa värjätä ja tarkistaa maut.


Täytteeni jäivät liian paksuiksi, 
joten ne eivät niin paljon uponneet toisiinsa kuin oli tarkoitus.
En uskaltanut ohentaa enempää, jotta kakku varmasti hyytyy.
Ohjeessa ollut mustikkakastike värjää mustikkatäytteen varmasti enemmän kuin mehukeitto.
Silti ensi kerralla kokeilen keittää mustikoistakin itse soseen ja paseerata sen.
Täyteaineen voisi pakastaa ja tehdä siitä oikeasti jäätelöä.

Ja eikun herkuttelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! <3