5. helmikuuta 2016

Satsun keittiössä - Suussasulavat sämpylät

Sämpylöitä olen pyöritellyt bloginkin puolelle aiemmin, mutta hyvän ohjeen voi aina laittaa jakoon. Perusohjeen olen Rainbown vehnäjauhopussista joskus aikanaan ylös kirjoittanut ja varioin tälläkin kertaa sen mukaan, mitä kaapin uumenista löytyi. Sämpylät on helppo ja nopea valmistaa. Välillä kaupan leipävalikoima alkaa tökkiä. Ja mikä olisikaan parempi aamun aloitus kuin uunituore itsetehty lämpimäinen. Toimii myös iltateen kaverina.


  Sämpylät
5dl vettä
1ps kuivahiivaa
2tl suolaa
4dl neljän viljan leseitä
3dl ruisjauhoja
4dl vehnäjauhoja
½dl öljyä 

 Lämmitä neste hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi ja liuota kuivahiiva siihen. Kuivahiivan ohjeessa nesteen lämpötila olisi 42'C, mutta menin näppituntumalla. Lisää suola. 

 Sekoita joukkoon leseet, ruisjauhot ja puolet vehnäjauhoista. 

 Alusta taikinaa, lisää öljy ja loput vehnäjauhot. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. 

Vaivaa taikinaa, pyörittele sämpylät käsissä ja asettele pellille. Tein 12 sämpylää, koska halusin niistä vähän isompia. Paista 200'C noin 15min.    

Ja eikun lisäämään sopivia täytteitä ja syömään! 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! <3