25. tammikuuta 2016

Satsun keittiössä - Bataattimuussia ja uunilenkki

Jonkun aikaa olen kuvaillut videonpätkiä Snäppiin kokkailun lomassa. Aina kaikki ei suju ihan suunnitelmien mukaan keittiössä. Ja minun tapauksesssa muutenkin sattumuksia voi tulla eteen pelkän perunankuorinnan lomassa. Nyt blogissani alkaakin Satsun keittiössä -sarja, jossa jaan kokkailujen ja leipomusten ohjeita kuvien kera. Kirjallisia ohjeita on aina välillä näkynytkin ja nyt ne löytyvät saman nimen alta ja tunnisteella arkisafkaa. Tarkentavina tunnisteina on ruokaohje tai leivonta. Jätän videoilla leikkimisen edelleen vain Snäpin puolelle. Ensimmäinen ruoka onkin niin peruskotiruokaa ja helppoa, melkein jokapojan makuun. Söin uunimakkaraa hyvin pitkästä aikaa, koska rasvainen ruoka ei oikein sovi masulle, mutta silti välillä tekee mieli. Mielen kummia mielitekoja.

Bataattimuussi
 450g bataattia
 1rkl voita
loraus maitoa
ripaus suolaa

Pese, kuori ja lohko bataatti kattilaan. Keitä runsaassa vedessä kypsäksi. Menee noin 10min lohkojen koosta riippuen.

Uunilenkki
 1pkt uunimakkaraa 
juustoa
aurajuustoa
öljyä vuoan voiteluun


Bataatin kiehuessa kerkeää hyvin valmistella uunimakkarat. Laita uuni lämpiämään 200'C.
Poista makkaroista kuori ja halkaise pitkittäin makkaran puoleen väliin asti. 
Ei siis kahtia, jotta täyte pysyy makkaran sisällä.
Täytä makkara juustonpaloilla ja aurajuustolla. 
Täytteissä vain mielikuvitus on rajana.
Laita makkarat öljyllä voideltuun vuokaan.
Paista uunissa 200'C reilu 20min.
 Niin kauan, että juustopinta on sulanut, hieman ruskistunut ja makkarat ovat lämmenneet. 


Kaada kattilasta vesi pois. Survo bataatit muussiksi. Lisää joukkoon maun mukaan voita, suolaa ja maitoa. 
Itse laitoin hyvin vähän kerrallaan ja maistelin. Bataattimuussi tehdään samalla tavalla kuin perunamuussikin, maku on vain makeampi. 

Lisukkeeksi lautaselle salaattia. Tässäkin kohtaa ihan peruslinjalla eli jäävuorisalaattia, kurkkua, kirsikkatomaattia, paprikaa ja mozzarellajuustoa.

Ja eikun syömään!

2 kommenttia:

  1. Bataattimuussi on niin hyvää ☺ ja bataatista tehdyt ranskalaiset on tytön mielestä paljon parempia kuin perunasta. Ihana juures!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuraavaks ajattelinkin kokeilla tehdä ranskalaisia kotona :). Opettelen vielä bataatin makeaan makuun, joten kokeilen eri valmistusmuotoja. Hyvää vaihtelua ruokalautaselle.

      Poista

Kiitos kommentistasi! <3