10. marraskuuta 2015

Syyskenkien superlöydöt

Tein noin kuukausi sitten mielettömän hyvän tilauksen Zalandolta, koska ostin peräti kahdet kengät. Hyviä nilkkureita olen metsästänyt jo luvattoman monta vuotta, varmaan lähemmäs kymmenen ja nyt viimein nappasi oikein tuplana. Anna Fieldin Biker-nilkkureillani olen kävellyt lähes päivittäin. Aluksi jaloilla kesti tottua näihin kenkiin. Kokeillessa tuntuivat hyviltä, kun kävelin kämppää edes takaisin. Ekoja kertoja pihalla vähän pidemmillä matkoilla varsi painoikin ikävästi nilkkaluutani ja askellusta sai hidastaa. Nyt kuitenkin kengät ovat muotoituneet jalkaani eivätkä paina enää ollenkaan. Nämä kengät jalassa lähden tästä lähin aina reissuunkin. Ohuesti vuoratuissa keinonahkakengissä on kunnon urapohja, joten liukkaimillakin keleillä pitäisi pysyä pystyssä.


Toiset nilkkurini ovat myös Anna Field -merkkiset. Ne pääsivät ulos ensimmäistä kertaa viime lauantain treffi-iltana. Päällinen on tekstiiliä, mokannäköistä, mutta uhmasin silti sadekelejä. Pidemmällä tähtäimellä kannattaisi varmaan ensin suihkuttaa suojaa ja vaihtaa kunnolliset korkolaput ennen kuin kävelen enemmän. Kengät olivat yllättävän hyvät jalkaan. Korkoa on 8,5cm eli juuri sen verran, että T:n on vielä pidempi ja voin niitä hänen kanssaan käyttää. Rajani koroissa on, että olemme maksimissaan samanpituisia. Eihän sillä ole mitään merkitystä kumpi parista on pidempi, mutta valitsen kuitenkin itse näin. Kerrankin korollisissa nilkkureissa on myös sopivankokoinen varren suu. Olen kokeillut monia ja taas monia kenkäpareja, joista sataisi kyllä kaikki vedet ja lumet kengän sisään. Pohdin pitkään kotiutanko nämäkin nilkkurit, koska ne eivät ole nahkaa eikä edes keinonahkaa. Mietin, kuinkahan pärjäävät Suomen oloissa. Kuitenkin juuri tämä istuvuus jalkaan pelasti paljon ja kengät saivat jäädä. 

   
Koroissa en olekaan kävellyt sitten viime kesäkuun jälkeen. Jalat saivat kunnon shokkihoitoa. Päkijöissä tuntuikin tuon illan jälkeen ihan mukavasti. Pohja ei ole mikään pehmein. Olenkin katsellut jo Schollin pohjallisia ja punnitsen vielä Everyday- ja Work-tyyppien väliltä, koska niissäkin on eroja. Kuulema nämä pohjalliset eivät sovellu niin hyvin korkkareihin, mutta kokeilen silti. Voisi tehdä hyvää myös työkenkien sisällä. Ensihätään sujautan päkijäpohjalliset kenkiin pehmentämään askellusta. Millaisilla kengillä sinä astelet pitkin syksyisiä katuja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! <3