13. marraskuuta 2015

Ihonhoito - vartalokuorinnat ja kosteutus

Ihoa tulee hoitaa myös kaulasta alaspäin. Koko kropan rasvaaminen vie välillä aikaa, mutta tunne sen jälkeen on niin paljon parempi kuin hilseilevä, kutiseva ja kuiva iho. Itsensä vuoksi on nähtävä välillä aikaa ja vaivaa. Käsihoidon teen kerran viikossa. Saunan lauteilla jalkojenhoito onnistuu samalla. Ei varmaan ole jäänyt epäselväksi kuinka rakastan saunomista ja yhdistän löylyttelyyn muutakin rentoutumista. Välillä tietty kuorin jalkani suihkun lomassa, mutta onhan se vähän sellaista tasapainon hakua ja taiteilua liukkaalla lattialla. Itselläni kädet kuivuvat ja iho halkeilee, ärtyy ja punoittaa viileillä ilmoilla ulkonaolon jälkeen. Mary Kayn Satin Hands käsihoitosetin ja säännöllisen käsien rasvauksen ansiosta pahemmilta kuivumisilta olen säästynyt. Täytyi vain ensin todeta ja omin silmin nähdä, että syksy on saapunut ennen kuin muistin säännöllisen käsihoidon tärkeyden. Haluan myös ehkäistä sitä, että ihon kuivuminen voi tuoda ryppyä näkyviin ennen aikojaan ja kädet näyttäisivät vanhemmilta kuin ne ovatkaan. Käsihoito tekee käsistäni ihanan pehmeät ja kosteutetut. Vaihtelen tuoksuja fiiliksen mukaan. Välillä valitsen persikantuoksuisen ja välillä granaattiomenan. Varsinkin näin jouluihmisenä granaattiomena tuo ihan joulun mieleen.


Satin Hands käsihoidossa on kolme vaihetta. Hand Softener on paksu voide, joka nimensä mukaan pehmittää käsiä. Se sitoo kosteuden ihoon ja suojaa tehokkaasti ulkoisilta rasituksilta. Voide valmistelee ihon tulevaa kuorintaa varten. Hand Scrub puhdistaa ja kuorii ihoa. Pienet kuorintarakeet poistavat kuolleet ihosolut tehokkaasti ja iho tuntuu pehmeältä. Hand Cream kosteuttaa käsiä. Voide imeytyy nopeasti eikä jätä rasvaisia jälkiä lehden sivuille tai puhelimen näytölle. Käsien pehmittävä voide on hajusteeton, mutta kuorinta ja käsivoide sisältävät tuoksua. Nenäni on hyvin tarkka kaikille tuoksuille. Näissä tuotteissa tuoksu on kuitenkin lempeä eikä yhtään nenään pistävä. Olen kokeillut laittaa Satin Hands kuorintavoidetta pesupuhviin, mutta parhaiten kuorinta toimii levitettynä suoraan iholle. Kuorintavoide vaahtoaa hieman enemmän, jos ihon kuorii ilman käsien pehmittävää voidetta alla.


Kuorin vartaloni välillä myös pienikiteisemmällä Mary Kayn Satin Body Buffing Creamilla. Se on kuin vartalon mikrokuorinta, mutta kuitenkin hellävarainen. Kuorivat mikrohelmet poistavat kuolleet ihosolut ja epäpuhtaudet, pehmentävät kuivia allueita ja saavat ihon tuntumaan sileämmältä. Kuorinta on hajusteeton. Välillä kuorin hajustetulla kuorinnalla koko vartalon kaulasta alaspäin, kun haluan, että iho tuoksuu vielä suihkun jälkeenkin. Parhaiten kuorinta toimii hierottuna kädellä tai kuorintahanskalla suoraan iholle. Buffing Cream ei vaahtoa ollenkaan.


Näiden kuorintojen lisäksi käytän Flown kookos-sitruuna kuorintasuolaa. Valitsen kuorinnan sen mukaan, mikä tuoksu vetää puoleensa sillä hetkellä ja myös ihon kunto vaikuttaa. Tämä Himalajan vuorisuola puhdistaa, kuorii ja kosteuttaa ihoa. Kuorinnassa on kookosuutetta ja kirpeää sitruunan eteeristä öljyä, joka raikastaa ihoa. Tykkään varsinkin kookoksesta, mutta tuoksu on kuorinnassa sen verran voimakas, että liian usein en voi tällä kuoria. Ja hyvä muistisääntö on, ettei missään tilanteessa pidä mennä kuorimaan ihoa sheivauksen jälkeen. Varsinkaan kuorintasuolalla. Se on kirjaimellisesti kuin suolaa haavoihin.


Kuorinnan jälkeen kosteutan ihoni päästä varpaisiin. Tällä hetkellä käytän Aqualan L hajusteetonta perusvoidetta, joka on koostumukseltaan tuhdinpaa. Kuitenkin se imeytyy nopeasti ja kosteuttaa hyvin. Toisena kosteusvoiteenani on Mary Kayn Satin Body Hydrating Lotion. Se on kevyt kosteusvoide, joka myös imeytyy nopeasti ja tekee ihosta pehmeän tuntuisen. Voide sisältää ihoa pehmentäviä, rauhoittavia ja suojaavia kasviuutteita ja antioksedantteja. Jalkapohjani nilkkoihin asti kosteutan Oriflamen Feet Up Soothing jalkavoiteella. Se sisältää kosteuttavaa vehnänalkioöljyä ja pehmittävää appelsiininkukkaa. Kieltämättä tätä muistan käyttää ihan liian harvoin, kun vetelen perusvoiteet jalkoihinkin. Mutta eron huomaa heti, kun tätä laittaa. Ihanan pehmeät päkiät ja kantapäät. Tuoksu on mieto, mutta silti sen verran nenään pistävä, että pesen sen käsistäni ja laitan käsirasvaa tilalle. Tuo pieni matkakokoinen puteli kulkee kätevästi mukana repussa tai vaikka ihan taskussa. 

Millaisia kuorintoja ja voiteita sinä käytät? Kerro suosikkisi. Hyviä ihonhoitotuotteita ei voi koskaan olla liikaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! <3