7. marraskuuta 2015

Ihonhoito - kasvojen puhdistus

Olen hurahtanut ihonhoitoon eikä se ole varmaan jäänyt huomaamatta. Reilu vuosi sitten kirjoittelin kasvojen luottotuotteistani, jonka voit käydä vilkaisemassa täältä. Pikkaisen ovat tuotteet muuttuneet, lähinnä meikkien osalta. Ystäväni sanoikin kerran, ettei tiennyt minun olevan näin hyvä ja tietävän ihonhoidosta näin paljon. Minulla on vielä paljon opittavaa, mutta kieltämättä teinivuosien ihonhoidosta on tultu aimo harppaus eteenpäin. Minulla on välillä paha tapa analysoida itsekseni vastaantulevien ihoa ja miten voisin heitä auttaa. Tuputtaminen ei ole yhtään minua, mutta kysyttäessä neuvon innoissani. Tässä on kuitenkin muutamia vinkkejä ihan pyytämättä. Jos näistä olisi apua sinullekin. 

Mielestäni tärkeintä kasvojen ihonhoidossa on säännöllinen puhdistaminen aamuin illoin. Jopa siis niinä hetkinä, kun ei ole meikannut ollenkaan. Ihon uloin kerros uusiutuu jatkuvasti, joten yön jäljiltä puhdistaminenkin on yhtä tärkeää kuin meikkien putsaaminen iltaisin. Puhdistukseen käytän voidemaista Mary Kayn Timewise 3-in-1 Cleanseria. Sama tuote syväpuhdistaa ihon, kuorivat rakeet poistavat kuolleet ihosolut hellävaraisesti ja kasvovesi raikastaa. Tuote on hajusteeton, dermatologisesti testattu, sopii herkälle iholle eikä tuki ihohuokosia. Välillä aamulla tai illalla tehostan putsausta hieromalla puhdistustuotteen kasvoille pyörivän harjan avulla. Tähän menee aikaa reilu minuutti eli sellaiset 10-15s per poski, otsa, nenä ja leuka. Kasvot huuhtelen lopuksi vedellä. Ei siis mikään suuri operaatio. Harjaputsauksen ja kosteutuksen jälkeen iho tuntuu entistä pehmeämmältä. Tähän tunteeseen ei totu liikaa koskaan, vaan ihoa tekisi mieli hypistellä vähän väliä.


Oman ihotyypin tunnistaminen on tärkeää, koska eri tuotteita on eri ihotyyppejä varten. Ihotyyppejä on neljänlaisia: normaali, kuiva, rasvoittuva ja sekaiho.  
Normaali iho on tasapainoinen, se ei vaivaa, ei rasvoitu eikä kiristä. Normaali iho on joustava, hyväkuntoinen, terveennäköinen ja muistuttaa eniten lapsuusiän ihoa.  
Kuiva iho vaatii erityisesti kosteutusta ja ilman sitä tuntuu kiristelyä. Ihoon voi muodostua kuivia kohtia, koska iholta puuttuu kosteutta tai talia. Ihon rakenne on ohut, jopa silkkipaperinohut. Tunnusmerkkejä voivat olla herkkyys, hilseily ja couperosa. Kuivassa ihossa ei niinkään ole epäpuhtauksia tai rasvaisuutta. 
Rasvoittuva iho kiiltää, rasvoittuu helposti ja ihossa on pieniä näppyjä tai mustapäitä. Yleensä erityisesti T-alue on rasvainen. Tunnusmerkkejä ovat lisäksi paksu iho, joka näyttää samealta ja pinta on epätasainen. Paksuhkosta ihosta verisuonet eivät kuulla läpi. Kuitenkin rasvainenkin iho vaatii puhdistuksen jälkeen kosteutusta. 
Sekaiho onkin kaikkien näiden ihotyyppien yhdistelmä. Ihossa on rasvaisia, normaaleja ja kuivia alueita. Kasvojen T-alue kiiltää päivän mittaa ja siinä voi esiintyä epäpuhtauksia. Sekaihon erottaa rasvoittuvasta ihosta siinä, että sekaihossa ongelmat ilmenevät yleensä kasvojen keskialueella, kun rasvoittuvassa ihossa epäpuhtauksia on joka puolella kasvoja.
 
Itselläni naama kiiltelee herättyä. Sanonkin sitä tuskanhieksi, joka pukkaa pintaan nukkuessa. Kiiltoa on myös havaittavissa päivän mittaan. Tämän takia luulinkin, että vuosien myötä ihoni olisi muuttunut normaalista tai kuivan puoleisesta sekaihoksi. Vaihdoin putsaus- ja kosteustuotteeni seka/rasvoittuvalle iholle. Kiilto hävisi kokonaan ja sain nauttia matasta olemuksesta. Muutaman päivän jälkeen alkoi ilmetä ongelmia. Kasvoni punoittivat, kiristivät, välillä jopa tuntuivat olevan ihan tulessa. Mutta meikki näytti niin hyvältä. Viikon jälkeen luovuin kokeilusta. Seka/rasvoittuvan ihon puhdistusgeeli oli iholleni liian tujua. Se puhdisti liian tehokkaasti ja kasvojeni kosteustasapaino järkkyi. Kosteusvoide ei pelastanut, vaikka kokeilin myös lisäkosteutusta. Palasin suosiolla normaalista kuivan ihon puhdistus- ja kosteustuotteisiin. Tulipahan kokeiltua ja ihan henkilökohtaisesti iholla testattua, mitä väärin valitut tuotteet voivat saada aikaan. Ihonpuhdistus ei saa nostattaa kyyneliä silmiin eikä tuntua epämiellyttävältä iholla. 


Silmänympärysihon rakenne eroaa kasvojen muusta ihosta, koska se on erittäin ohutta, talineritys vähäistä ja kosteuden haihtuminen pinnalta on runsasta. Ensimmäiset vanhenemisen merkit ilmestyvätkin juuri silmänympärysiholle ryppyjen muodossa. Silmämeikin poistaminen oikein onkin erityisen tärkeää. On hyvä käyttää silmämeikin puhdistukseen vain silmille tarkoitettuja tuotteita, koska ne ovat tarpeeksi hellävaraisia, mutta kuitenkin tehokkaita. Käytän Nivean Double Effect Eye Make-Up Remover silmämeikinpoistoainetta. Ruiskaunokkiuutetta sisältävä hoitava, kaksiosainen koostumus poistaa vedenkestävänkin silmämeikin. Puhdistaa herkän silmänympärysihon tehokkaasti mutta hellävaraisesti ja suojaa samalla silmäripsiä. Kostutan pari vanulappua ja muutama pisara puhdistustuotetta vanulle. Pidän lappuja silmillä ja lopuksi pyyhkäisen. Toistan pitämistä ja pyyhkäisyä niin kauan, että silmät ovat puhtaat. Hankaaminen tekee hallaa herkälle silmänympärysiholle, joten hellävaraisuus tuotteissa ja poistotekniikassa ennen kaikkea.

Miten sinä puhdistat ihoasi? Onko sinulla luottotuotteita, joita käytät?
Ihonhoitopostaukset jatkuvat. Seuraavaksi vuorossa kosteutus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! <3