4. syyskuuta 2015

Liebster Award

Minut yllätettiin aivan täysin. Kiitos Lauran (Tyttö Sekä Hän), koska hänen mielestään blogini ansaitsee Liebster Awardin. Tämän ketjuhaasteen tarkoituksena on tuoda blogeja lukijoiden ja muiden bloggaajien tietoisuuteen. Näin voi löytyä lisää seurattavia ja uusia lemppariblogeja. Haasteen säännöt ovat hyvin simppelit. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa. Sitten vastaa hänen tekemiinsä kysymyksiin. Lopuksi nimeä ja linkkaa 11 uutta Liebster Awardin ansaitsevaa blogia ja keksi heille 11 kysymystä. Ei auttanut muu kuin alkaa vastailemaan.

1. Miksi aloitit bloggaamisen?
Innostuin kuvailemaan aina ja kaikkialla. Tykkäsin myös kirjoittaa päiväkirjaa, välillä joka ilta ja välillä saattoi tulla kuukausienkin taukoja. Vanhoihin päiväkirjateksteihin on ihana palata, vaikka osa onkin kunnon teinimäistä purkautumista tai lapsenomaista viattomuutta. Halusin yhdistää nämä kaksi asiaa ja perustin blogin. Muutin kotoa pois, joten blogini kautta perheeni saa kuulla, miten minulla menee ja mitä puuhailen. Osa sukulaisista, ystävistä ja tutuistanikin on löytänyt blogini pariin. Kaikkia lukijoitani en edes tiedä. 

2. Mikä on parasta bloggaamisessa?
Juuri se, että pääsen tyhjentämään päätäni. Kuvat ja tekstit muodostavat kokonaisuuden, jota ei välttämättä tulisi muuten tehtyä. Kirjoitettua kyllä, mutta kuvat jäisivät tiedostoina kovalevylle tai teetettyinä lipaston laatikkoon. Blogini on vielä pieni ja lukijoita vähän, joten aina tekee mieli hypätä kattoon, kun oranssi teksti ilmestyy Bloggerin etusivulle. Kommentit tulevat joka kerta yllätyksenä ja piristävät kummasti. Kiteytettynä parasta on antaa itsestään jotain ja saada sille vastakaikua. 

3. Ajatteletko lukijoita kirjoittaessasi blogia?
Välillä lukijat käyvät mielessä, mutta ajatukseen ei saa jämähtää. Muuten alkaisin sensuroida itseäni liikaa ja lopulta ruutu jäisi kokonaan tyhjäksi. Enkä voi kirjoittaa niin, että jokainen tykkäisi. Kirjoitan omalla tyylillä asioistani ja ne lukevat, jotka tykkäävät. Tietenkin rajaan aika selkeästi osan läheisimmistäni pois kuvista enkä juurikaan käytä kenenkään nimiä. Ihan vaan jo senkin takia, että osa heistä ei ole somessa ollenkaan. Ja niitä joita kuvissani näkyvät, yleensä kysyn luvan ensin. Siskojen kanssa käydäänkin paljon keskustelua, että voiko kuvaa laittaa vai ei. Vaihtoehtoja saa kaupata.   

4. Minkä yhden esineen pelastaisit kodistasi tulipalossa?
Tämä oli paha kysymys, jota olen välillä miettinyt ihan muutenkin. Mitä tekisin, jos olisi vain lähdettävä kotoa ja jätettävä kaikki oman henkensä takia. Olen pohtinut tätä siitä lähtien, kun kaveripariskunta joutui keskellä yötä heräämään ja seisoskelemaan yövaatteisillaan ulkona. Mietin puhelinta, tietokonetta, ulkoista kovalevyä, kameraa. Mutta oikeastaan näiden kaikkien yläpuolella on muistolaatikko, johon olen kerännyt vuosien varrelta erilaisia yksityiskohtia. Varsinkin muistot rakkaimmista ihmisistä löytyvät tuosta laatikosta, joka on erittäin tulenarka.  

5. Mihin ihastuit puolisossasi ensimmäiseksi?
Hymykuopat. Eniten painoi kylläkin se, että hän oikeasti halusi olla juuri minun kanssani eikä luovuttanut helpolla, vaikka heti en mukana ollutkaan. Kannatti antaa mahdollisuus.

6. Mikä on puolisosi ärsyttävin piirre?
Kynän tai vastaavan naputus pöytään, kun hän oikein keskittyy johonkin.

7. Mikä on/ oli/ tulee olemaan häiden järjestämisessä parasta?
Apua, en ole vielä edes kihloissa, saati sitten häitä suunnittelemassa ihan lähitulevaisuudessa. Mutta siis parasta tulee varmaan olemaan hääpäivän odotus, kun kutsut on lähetetty. Ja tietysti sen jälkeen on vielä miljoona asiaa hoidettavana, joten pelkkää odottelua peukaloita pyöritellen se ei tule olemaan.
 
8. Mikä on paras muistosi lapsuudesta? 
Kesät mummulassa ihan yksin mummun ja papan kanssa. Leikit omenapuiden alla, mummun kanssa puutarhanhoitoa ja papan kanssa perunamaalla. Yksi tehtävistä oli pyörittää vuolukiveä tasaisesti, kun pappa teroitti kirveitään ja minä sain pyörittää. Opin olemaan paljon itsekseni ja nautin siitä. Opin myös kuuntelemaan ja sain kuulla tarinoita, joita olisi pitänyt tajuta äänittää myöhempiä vuosia varten. Ja minut huomioitiin täysin minuna, sain jotain ihan omaa, jota ei tarvinnut jakaa. 

9. Mikä oli lempiaineesi koulussa?
Ala-asteella rättikässätaitoni lytättiin ihan täysin. Kuulemma käsitöihin tarvitsi kynsiä ja minulla oli ihan tappisormet. Yläasteella intoni käsitöitä kohtaan kasvoi ja pääsin traumastani. Lukiossa tykkäsin eniten äidinkielestä ja kaikesta kirjoittamisesta.

10. Lukeeko puolisosi blogiasi?
Silloin tällöin. Hän haluaa mieluummin kuulla asiat suoraan minulta kuin tekstinä ruudulta. Muutenkin tämä on oma juttuni, josta hän haluaa pysyä taaempana. Satunnaisia kuvia hän minusta suostuu ottamaan. 

11. Jos olisit yksi Lumikin kääpiöistä, olisitko Viisas, Jörö, Lystikäs, Unelias, Ujo, Nuhanenä vai Vilkas? Miksi?
Haluaisin olla nämä kaikki ja ajottain minusta löytyykin näitä kaikkia. Nuhanenä olen ollut varmaan koko ikäni, mutta Lystikäs uppoaa eniten. Lystikkään synonyymejähän ovat hupaisa, hauska, hilpeä, huvittava, leikillinen, leikkisä, mukava, pilaileva, sukkela, naurettava, metka ja iloinen. Nauratan ainakin itseäni.

Kuva täältä
Haasteen säännöistä oli moniakin variaatioita. Joissakin tuli esiin, että saisi haastaa vain alle 200 lukijan blogeja. Jätin tämän huomion omaan arvoonsa, koska mielestäni seuraavat blogit ansaitsevat Liebster Awardin:

Monas Daily Style             
Sairaan kaunis maailma          
Enni Heidi 
Pieces of miracles               
Miikkulaisen                           
Perhepäivähoidon tähtihetkiä
Anni Maria                        
Colour me                                
Anna sataa, tulee sateenkaaria 
Kia Karin                           
Isyyspakkaus 


Ja tässä onkin 11 pähkinää purtavaksi:

1) Miten bloggaaminen vaikuttaa arkeesi?
2) Mitä olet tehnyt peruskoulun jälkeen?
3) Oletko sitten kun -ihminen vai heittäydytkö helposti toteuttamaan joskus mahdottomiltakin
    tuntuvia ideoita?
4) Missä näet itsesi viiden vuoden päästä?
5) Asia mitä ilman et voisi elää?
6) Mikä on lempi vuodenaikasi ja miksi?
7) Paras vinkki, jonka olet elämäsi aikana saanut?
8) Olet aamu- vai iltaihminen?
9) Epämieluisin kotityö?
10) Tykkäätkö kokkailla kotona vai käytkö mieluummin ulkona syömässä?
11) Mistä olet tänään onnellinen?

6 kommenttia:

 1. Kiitos maininnasta<3 :) Nää on niin kivoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osaa vastauksista sai kyllä miettiä aikas kauan. Ja kysymysten valinta vasta päänvaivaa tuottikin. Mutta hauskaa oli silti vastailla :))

   Poista
 2. Kiitos Satu kunniamaininnasta, mutta taitaa olla aika hiljaista vastausten suhteen.
  Mutta kiitos uusista blogivinkeistä, ne kävin kyllä tsekkaamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :)). Jos vaikka löytyykin uusia blogeja, mitä seurata.
   Vastaaminen ei ole tietenkään pakollista, mutta halusin teidät mainita.

   Poista
 3. Aaa tällainen, kiitos kovasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä :)) vastauksia odotellessa

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3