25. elokuuta 2015

Ystävän yllätyspolttarit

Pidimme ystävällemme polttarit parisen viikkoa sitten. Halusimme yllättää hänet jo näin ajoissa ennen häitä, koska pihalla oli kivempi kiertää auringon paisteessa kuin loskasateessa. Nämä olivat minulle ihan ensimmäiset ja olihan se hienoa päästä mukaan. Edellisyönä en malttanut nukkua juuri ollenkaan, kun odotin vaan lähtöä. Oli kutkuttavaa istua bussissa, kun odotin vaan morsiamen ilmettä, kun hän meidät näkee. Luulin ihan viime metreille asti, että yllätyksemme on perus ovikelloa soittamalla. Kaasot olivatkin suunnitelleet vähän pidemmälle. Ensimmäisenä iltana hemmottelimme ystävää ja pidimme morsiussaunaa saunaosastolla, kerrostalon ylimmässä kerroksessa. Näkyvät ikkunoista olivat hienot. Vähän eri fiilis verrattuna kellarisaunoihin. Ilta venyi tutustuessa ja muuten höpötellessä. Kuulema tuleva morsian ei pystynyt nukkumaan kunnolla seuraavana yönä. Peläten, että kaappaamme hänet keskellä yötä johonkin. Onneksi nukuin ulko-oven edessä, ettei hän ainakaan päässyt karkaamaan. 

Ystävä näki ulos tullessaan ensin suuren tavaramäärän ja meidät sen takana.
Iltaherkkuja
Seuraavana aamuna aamupalan syötyämme meikkasimme ja laitoimme morsiamen lähtökuntoon. Teeman mukaisesti puimme hänet opettajaksi. Järjestäydyimme parijonoon luokkana hänen taakseen, valmiina kiertämään ympäri Turkua ennaltasovittua reittiä pitkin. Hän opasti meitä kartan avulla ja aina välillä pysähdyimme erilaisille rasteille.  Oli ihana kuulla lisää kaikkia tärkeitä kohtia pariskunnan yhteisestä taipaleesta. Sää suosi meitä, koska koko päivän aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Olisiko parempaa voinut enää toivoa. 

Mitä olisi opettaja ilman vanhaa, kunnon karttakeppiä.
Pysähdyimme piknikille puistoon. Eväistä ei ainakaan ollut pulaa.
Käsityöläismuseon morsiuskierros.
Lauran A-ryhmä
Välillä pysähdyttiin paistattelemaan päivää.
Pöytävaraus teemaan sopivasti.
Alkuun mozzarella-salamisalaattia.
Pääruokavaihtoehtoina lohta, palsternakkapyreetä ja ja perunaa
tai härkää, muhennettua mustapapua ja perunakakkua.
Jälkkärinä raparperipiirakkaa ja valkosuklaajäätelöä.
Loppuillan vietimme jokilaivan kannella.
Kunnon opettaja piti ryhmästään huolta.
Polttarit onnistuivat todella hyvin ja morsian tykkäsi, mikä olikin pääasia. Enemmän polttareiden kulusta voit lukea morsiamen blogista Tyttö Sekä Hän. Päivä ei pitänyt sisällään kenenkään nolaamista ja stripparitkin melkein pysyivät omissa oloissaan. Kaupunkikierroksella muutama mies tuli pyyhkeissään ikkunaan, kun olimme pysähtyneet yhdelle rasteista. He vetäytyivät kuitenkin taaemmas salamavalojen välkkeestä. Oli ihana tutustua morsiammelle tärkeisiin ihmisiin ja odotan jo näkevämme uudestaan häissä. Kivempi mennä, kun tietää sieltä nyt muutaman ihmisen lisää.
 

3 kommenttia:

 1. Kuva on järkky, mutta polttarit oli ihanat :'D Oot murunen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikää, musta toi oli ihana tilannekuva. Mut voin kyllä vaihtaa tai jättää pois :))

   Poista
  2. Ei tarvii vaihtaa. Turhaa semmonen kun ei tätä naamaakaan saa vaihdettua ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3