3. elokuuta 2015

Päivä Porvoossa

Ei mikään hassumpi viikon aloitus. Hyppäsin puolilta päivin kyytiin ja ajettiin veljen, siskon ja hänen miehensä kanssa Porvooseen. Aurinko helotti välillä ihan pilvettömältä taivaalta. Ensimmäistä kertaa tänä kesänä uskaltauduin shortseissa pihalle. Neuleenkin otin ihan varuilta mukaan, mutta suurimman osan ajasta se sai olla repun uumenissa. Ihan mieletön ilma päiväretkelle. Eikä seurakaan ollut yhtään hassumpi.


Vanhan kaupungin mukulakivikaduilla taiteillen kasvatettiin ruokahalua ja väisteltiin ulkomaisia turistiryhmiä. Pysähdyttiin syömään Gabriel 1763 -ravintolaan sen mielenkiintoisen ruokalistan takia. Pizzoissa oli jänniä makuyhdistelmiä, kuten possua, tuoretta chiliä ja vesimelonia, savustettua poroa, tattia ja pinjansiemeniä ja ehkä jännimpänä yhdistelmänä kanaa, brie-juustoa ja popcornia. Itse otin vähän varman päälle, koska ihan kokonaista pizzaa ei minuun olisi uponnut. Aluksi saimme salaattia ja oliivileipää. Pasta carbonara -annokseni oli hyvin täyttävä, vaikka ulkomuoto yritti hämätä. En ollut tätä pastaa koskaan syönyt, koska pekonista en niin välitä, mutta halusin silti kokeilla. Ja se kannatti, hyvää oli.


Rannassa pysähdyimme vuonna 1902 valmistuneeseen Porvoon Paahtimoon kahville. Terassiin oli kiinnittyneenä Eväs 12 -proomu, jonka kannella nautimme kylmiä ja kuumia juomiamme auringon paistaessa silmiin. Terassilla ei ole tullutkaan vielä aiemmin istuttua. Tilasin marjateetä, jota suositeltiin haudutettavan kahdeksasta kymmeneen minuuttia. Maistui hyvältä, vaikka en tapani mukaan peittänyt juomaa hunajalla ja maidolla. Täytyy kotonakin malttaa hörppiä rauhassa pussiteetä ilman ylimääräisiä lisiä. Ihan sentään mitään teehifistelijää minusta ei saa. Suurempia tuliaisia ei tällä kertaa tarttunut mukaan, vaikka käsintehtyjä matkamuistoja oli joka lähtöön. Porvoon lakua mieluilin, mutta Brunbergilla oli vain erilaisia suklaita ja toffeita. Ihan tyhjin käsin ei tarvinnut palata. Ostin litran mansikoita ja säkillisen herneitä.


Mitähän keksisi huomiselle. Luvattu vielä enemmän aurinkoa. Kyllä nyt kelpaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! <3