27. elokuuta 2015

Nachovuoka

Ystävä maistatutti meitä illanistujaisissa nacho-jauheliha-salsa-juustohässäkällä. Paremmin tunnettuna nachovuoalla. Olen kuullut tästä paljonkin ja eri variaatioita, mutta ensimmäistä kertaa pääsin maistamaan. Ruoka oli ihan ällistyttävän nopea tehdä. Ja mahdottoman täyttävää. Älä siis anna pienen annoksen hämätä. Itse ainakin yritin ottaa maltillisesti ja jo puolessa välissä teki tiukkaa. Vuoasta riitti viidelle todella hyvin. Muutamia kuvia nappasin valmistusvaiheista. Snäppäämäni kuvat olivat ihan mielettömän huonolaatuisia. Oikein silmiin sattui, kun meinasin niitä tänne lisätä. Ohje on kotikokki.net -sivuilta, joten kuva valmiista ruoasta kannattaa käydä katsomassa täältä.

Nachovuoka

200g maissilastuja
400g jauhelihaa
1 sipuli
1pss Santa Maria tacomaustetta
1dl vettä
1prk salsadippiä
1prk (180g) maustamatonta tuorejuustoa
 juustoraastetta

Ruskista jauhelija ja sipuli pannulla. Lisää tacomausteseos ja vesi. Anna hautua 5-10min. 
Sillä aikaa sekoita kulhossa salsadippi (medium) ja maustamaton tuorejuusto. 


Laita vuoan pohjalle puoli pussia maissilastuja, jotta pohja peittyy. Sen päälle jauhelihaseos, tuorejuusto-salsadippisekoitus ja päälle juustoraastetta. 
Paista uunissa 225 asteessa 10min, kunnes juusto on sulanut ja sopivasti ruskistunut. 
Valmiissa vuoassa pohjan nachot ovat puoliksi pehmenneet, mutta eivät kuitenkaan mitään möyhyä.
Salsadipin vahvuutta voi vaihdella maun mukaan. 
Lautasella laitoimme ruoan päälle vielä creme fraichea.

  Voi olla, että tänä viikonloppuna kokkaillaan nachohässäkkää kotonakin. Oletko jo maistanut?  
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! <3