31. heinäkuuta 2015

Uusin villitys

Ilma ei tänään osaa päättää sataako vai paistaako. Harmaat ja tummenevat pilvet enteilevät huonoa, joten päätin sen puolesta ja jäin sisälle. En kuitenkaan harmissani kykkimään, vaan kokeilin jotain ihan uutta. Kukaan ei ole näkemässä, joten olkkarista sohvapöytää sivummalle ja eikun heilumaan. Päätin ihanan Violan innoittamana rekisteröityä Yoogaian sivuille ja tutustua tarjontaan. Tämä on Suomessa kehitetty palvelu, jonka valikoimassa on erilaisia tunteja joogaan, pilatekseen, syvävenyttelyyn ja kahvakuulailuun. Videoita löytyy suomeksi ja englanniksi ja harjoitteet kestävät vartista tuntiin. Jokaisen videon infossa kerrotaan, millä kielellä tunti ohjataan, kesto, minkä tasoista tekemistä on tiedossa ja kuinka paljon hiki virtaa. Tunnin hyötyjä kuvataan muutamalla sanalla. Jos sinulla on esimerkiksi akuutti tai krooninen selkävaiva, se muistutetaan ottamaan huomioon ennen tunnin alkua. Livetunneilla osallistujat saavat henkilökohtaista ohjausta vetäjältä web camin kautta, mutta osallistujat eivät näe toisiaan. Itse olen tehnyt vasta tallennettuja tunteja. 

Päätin kokeilla jotain uutta, koska kotiharjoitteeni toistaminen alkaa maistumaan puulta näin kuukauden jälkeen. Minulla on ollut pitkään ongelmia niska-hartiaseutuni kanssa, joten ohjattu jumppa juuri näihin vaivoihin teki hyvää. Välillä niska ei vihoittele juuri ollenkaan, mutta nyt tuntuu, että olen ihan jumissa alhaalta ylös asti. Selkä muistuttelee itsestään edelleen, mutta antaa jo tehdä enemmän. Kunhan en innostu liikaa ja muistan rauhassa palautua. Päivät alkaa mennä jo vähän paremmin, mutta yöt on edelleen yhtä tuskaa. En tajua mikä logiikka on, kun pääsisin kunnolla rentoutumaan ja nukahtamaan, selkä huutaa liiku liiku liiku. Ei oikein jaksa hötkyillä 24/7. Mikään asento ei ole hyvä enkä päälläni oikein osaa nukkua. Toivon, että Yoogaian ja fyssarin avulla pääsisin normaaliin rytmiin ja kuntoutuisin ennalleni. 

Syyskuussa olisi tarkoitus päästä käymään ryhmätunneilla pilateksessa ja välillä salillakin. En kuitenkaan malttanut odottaa vielä kuukautta. Yoogaia on siinä mielessä helppo, ettei minun tarvitse matkustaa mihinkään. Julkisilla liikkuminen ei ole mitään herkkua, kun jokainen töyssy tuntuu bussissa istuessa. Voin vain kotona avata tallenteen koneelta ja alkaa tekemään ohjeiden mukaan. Juuri silloin ja siellä, missä parhaimmalta tuntuu.

Terkut tunnin jälkeen lattialta. Kyllä täältä vielä noustaan.
Tämä ei ole yhteistyö, vaan taas kerran innostuin jostain, mitä en vaan voinut pitää omana tietonani. Kerro ihmeessä, jos sinäkin päätit kokeilla Yoogaiaa tai olet tehnyt kotoakäsin treenejä jo pidemmän aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! <3