5. heinäkuuta 2015

Aamu rannalla

Tänä aamuna pakattiin aamupala kylmälaukkuun ja suunnattiin Oittaan uimarannalle. Tein kaakaota minitermariin mukaan, mutta juomasta tulikin niin kuumaa, että vasta kotona pystyin lopun hörppimään. Toimii paremmin kylminä pakkaspäivinä eli otan ehdottomasti kouluun mukaan. Vanhassa termomukissani juomat jäähtyvät ihan liian nopeasti. Mukaan keiteltiin parit kananmunat ja täytettiin voileivät valmiiksi. Kumpikaan meistä T:n kanssa ei ole aiemmin tuolla rannalla käynyt. Itse asiassa eilen illalla kuulin paikasta ensimmäistä kertaa, kun mietittiin, mihin mentäisiin piknikille. Voisin vähän enemmänkin tutustua Espoon paikkoihin. Kun vielä teltan jostain tempaisisi mukaan, mentäisiin katselemaan Nuuksion maisemia. 

Rantaviiva oli täynnä vettä roiskuttavia lapsia, joten jäätiin suosiolla kauemmas nurtsille. Rannan läheisyydessä oli myös Angry Birds -leikkipaikka, johon aamun mittaan yksi sun toinen lapsiperhe suuntasi. Leirintäalue oli vieressä, jätskikiska ja kahvio ihan hollilla. Lentopalloverkkoja oli useita ja minigolffiakin olisi päässyt pelaamaan. Toisella kertaa tullaan pelailemaan, kun lenttispallokin tuli ostettua kotimatkalla. Täytyy vielä malttaa odotella, että saan sormet kurotettua varpaisiin ja olen iskussa. Voisi kepeästi viettää rannalla vaikka koko päivän. Bodominjärven vesi ei ollut mitään varpaita hivelevää, vaikka lapset plutasivatkin innoissaan. Tuntuu, että huimapäät rientävät uimaan, vaikka olisi vielä jäälauttojakin vedessä. Kävin nopeasti kahlaamassa ja uskalsin heittää talviturkin nilkkoihin asti. Ehkä sitten kotikotona poiketessa enemmän. Kuulin huhua, että vesi olisi oikeinkin lämmintä jo.

 
Hipsittiin takaisin autolle, kun tummia pilviä alkoi kerääntyä. Muutenkin tuntui olevan enemmän pilvessä kuin paistetta ja pienessä tuulenvireessä meinasi tulla vilu. Tarvitsen tosiaan sen lähemmäs kolmekymmentä astetta, että tarkenen pihalla. T pääsi näyttämään taitonsa keittiössä, kun kokkasi meille ribsejä. 700g hupeni keittämisen ja uunissa grillaamisen jälkeen pellilliseksi lihaa ja luita. Nälkä lähti hyvin, mutta täytyy muistaa hupeneminen, jos meinaa isompaa porukkaa ruokkia. En tykkään yhtään BBQ-kastikkeesta, mutta en tiennyt, että niitäkin on erilaisia. T:n laittama maistui makealta, jopa karamellisoidulta lihan pinnassa. Näin kesällä ei vaan meinaa ruoka oikein maistua kuin pieninä annoksina. Tankataan sitten taas syksyllä talvivarastoon. Jälkkäri on kuulema vielä tulossa. Se pitää sisällään pakkasen, banaania ja suklaata. Jään odottamaan mitä tuleman pitää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! <3