17. kesäkuuta 2015

Kaiken takana on Himos

Juhannus jo kolkuttelee. Neljättä kertaa putkeen kokoonnutaan ystävien kesken Himoksen maisemiin. Mietin aiemmin, että olisi ollut kiva tehdä jotain muuta, kun Himos on aikalailla nähty. Kuitenkin mitä lähemmäs juhannus tuli, sitä enemmän kaikki biisit ja pienetkin asiat alkoi muistuttaa kesäreissuista Jämsään. Tiettyjä kappaleita kuullessa tuli muistoja mieleen ja osasta nousi tunne, että tätä sitten soitetaan mökillä. Ja T pisti vastaan, että viettäisimme juhannuksen eri paikoissa. Sanoi lastaavansa minut takakonttiin, jos meinaan johonkin muualle yrittää matkustaa. Tänä vuonna meillä on auto alla, kun tavaraa ja ruokia tuppaa kerääntymään. Junassa ja busseissa liikkuminen kantamusten kanssa on aina yhtä juhlaa. 

Vuonna '12 vuokrattiin hulppea mökki Himosrannasta. Ensimmäinen festarijuhannus ja alueella tuli palloiltua paljonkin. Silloin vielä Cheekinkin keikalla mahtui hyvin tanssimaan ja fiilistelemään mukana. Aurinko helli ja muistaakseni vasta lähtöpäivänä viileni. Täältä voit lukea pidempää sepustusta.


Seuraavat vuodet ollaankin kokoonnuttu juhannuksina ja parina uutena vuotenakin ystävän kautta mökille. Porukka on pysynyt aikalailla samana. Vuonna '13 panostettiin mökkeilyyn eikä lähdetty alueelle hillumaan ollenkaan. Uitiin, saunottiin ja syötiin paljon eli ne tärkeimmät toteutuivat. Alla on muutama kuva ja täältä voit käydä katsomassa lisää.


Viime vuosi oli kaikista viilein juhannus. Pihalla istuin väliin paksuun vilttiin kietoutuneena, vaikka aurinkokin näyttäytyi. Alueelle mentäessä varustauduttiin sadetakein ja pysyttiin aikalailla lavojen välissä katoksen alla. Saunaa tuli paahdettua joka päivä, jotta päästiin horkasta. Täältä voit lukea, mitä kaikkea muuta tapahtui.


Saa nähdä, mitä kaikkea kivaa viikonloppuna on edessä. Tarkoitus oli vain mökkeillä minun osaltani, mutta vähän kuitenkin kutkuttaisi nähdä ainakin Jenni Vartiainen ja Haloo Helsinki. Ja oikeastaan niin paljon, että viikko sitten piti ostaa liput itsellekin. Kyllä se vaan kuuluu kesään, että edes yksillä festareilla tulee hilluttua. Hieman repesin, kun katsoin esiintyjälistaa. Tuli ihan tunne, että tänä vuonna Cheekin tilalla on Jari Sillanpää. Eihän se ihan niin tietenkään ole. Tuleepahan Siltsi nähtyä nyt ihan livenäkin lavalla eikä vain nopeasti autossa.

Tänään käytiin T:n kanssa tyhjäämässä kaupat ruoista, ettei huomenna tarvitsisi tuskailla jonossa.  Huomiselle on luvassa suurin urakka, pakkaaminen. Listan kokosin jo aikoja sitten, mutta joku ei nyt osaa päättää viikonlopun säätä. Saa varautua shortseista pilkkihaalariin. Piti oikein katsoa aiempien vuosien kuvia, etten pakkaa ihan kaikkia samoja mukaan. Sadetakki olisi ollut ihan jees, mutta kertsisadetakkikin pelastaa paljon. Nyt varauduin niin, ettei haittaa, vaikka hajottaisin takin joka ilta. Ne ei ole mitään kestäviä yksilöitä. Vielä huomeniltana ei jakseta lähteä ajamaan mökille. Minulla on joka päivä venynyt töissä eikä huominenkaan näytä olevan poikkeus. Illalla rentoudutaan saunassa. Hetken rauhoittuminen ennen viikonlopun vipellystä. Perjantaiaamuna auto starttaa niemestä. Pientä roadtripin henkeä ihan kaksistaan.    

Ihanaa juhannusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! <3