2. huhtikuuta 2015

Tuulispäänä lomaillen

Niin vaan se tämäkin loma vetelee viimeisiään. Tuli kyllä todella hyvään saumaan, ei voi muuta sanoa. Kuusi viikkoa on mennyt tehdessä juuri sitä, mitä olen halunnutkin ja välillä en ole tehnyt yhtikäs mitään. Kalenterissa on ollut täyttä, mutta myös ihan tyhjiä päiviä. Suurena suunnittelijana olen osannut jättää myös päiviä ihan extempore-jutuille. Viime perjantaina hypättiin T:n kanssa junaan ja tultiin kotikonnuille. Täällä olen pyörinytkin siitä asti ja vielä pääsiäinenkin menee samoissa maisemissa.


Viikonloppu oli menoja ja tekemistä täynnä. T:n hiuksia olen leikannut useasti, mutta ensimmäistä kertaa lyhensin myös hänen nuorimman veljensä hiukset. Milli milliltä päästiin kohti lopputulosta. T:n hiukset saan ajettua jo normissa puolessa tunnissa, mutta uuden pään kanssa menee aina enemmän aikaa tämmöiseltä itseoppineelta kotiparturilta. Päivällä kahviteltiin T:n siskon synttäreitä. Marsipaanikuorrutteista prinsessa-jätskikakkua en muista aiemmin maistaneeni. Pidettiin myös hemmotteluhetki käsi- ja kasvohoitojen merkeissä synttärisankarin ja hänen äitinsä kanssa. 

Lauantai-iltaa olin odottanut jo pitkään. Tytöt kävivät minut nappaamassa kyytiin ja ajettiin ystävämme uuden kodin pihaan. Useampi kuukausi oli taas vierähtänyt näiden ihanaisten näkemisestä. Meillä on ollut tyttöjeniltojen perinteenä tehdä tortilloja. Vaikka nyt paikka oli eri, ruoka pysyi samana. Ja löytyi monenmoista muutakin herkkua. Iltä vierähti pöydän ääressä höpistessä ja nauraessa vedet silmissä pitkälle yöhön. Pieni sankari oli jo menossa nukkumaan ennen tuloamme. En sitten tiedä, kuinka miesväki sai nukuttua volyymin välillä noustessa ihan huomaamatta. 


Kaveripiiriimme on syntynyt pieni vauva ja häntä kävimme sunnuntaina T:n kanssa katsomassa. Hetken prinsessa malttoi olla rauhassa sylissäni. Ehkä ensikerralla jo vähän pidempäänkin. Kaupungilla kävin hyvissä ajoin hypistelemässä potkupukuja ja kaikkia ihania pieniä vaatteita. Kummipojalle on tullut ostettua kaikenlaista vuosien varrella, mutta nyt voin pysähtyä pienten tyttöjenkin puolella. Valinnan vaikeus meinasi iskeä. Äidiltä tilasin kudotut, pienet tossut. Itsetehtynä tossut olisivat kerenneet ehkä rippilahjaksi.

  
Tällä viikolla käytiin veljen kanssa lenkillä. Sopivasti oli kerennyt maa peittyä loskaan, mutta lenkkarit jalassa mentiin pitkin polkuja ja teitä. Rannassa sai väistellä vesilammikoita, mutta jäälle ei enää uskaltauduttu. Loppumatkasta saimme vielä mukavan vesiräntäsateen niskaan. Vaatteet alkoivat haisemaan nenääni ihan uitetulta koiralta. Onneksi nyt tiet ovat kuivempia ja aletaan lumesta pääsemään kokonaan eroon. Oli kiva kierrellä tuttuja maisemia. Ei näihin vaan kyllästy ikinä, vaikka koko ikänsä on samoja polkuja ravannut ees taas. 


Eilen huristeltiin ystävän kanssa iltateelle samoille nurkille kuin lauantainakin. Oli kiva nähdä uudestaan, kun nyt oli kerrankin aikaa. Tällä kertaa pikkumieskin oli vielä hereillä, joten päästiin iltapalastelemaan hänen kanssaan. Aika herkkupainoitteiseksihan se taas meni. Pöytä oli kuulema katettu syömisillä, joista tytöt tykkää. Ja oikein ystävän mies oli kaupassa arvannut, osui ja upposi. Vähän pelailtiin ja leikittiin leluilla ennen iltasadun lukemista. Nukahtamisen jälkeen jatkettiin juttua ja ainakin yritettiin olla hiljempaa. Voi kun tämmöisiä teehetkiä olisi useamminkin kuin pari kertaa vuodessa. Ehkä sitten, kun välimatka on vähän pienempi.


Tänään on luvassa vähän siivoilua. Mummu, pappa ja vanhin sisko tulevat pääsiäiseksi kotikotiin ja äiti lähti heitä hakemaan. Näin ollen meille kotoilijoille jäi viimeistelyt ja ruoan laittaminen. Illemmalla käydään vielä saunassakin. Kumminkin sen verta aikaisin, että kerkeän ystävien kyytiin hyppäämään. Ilta vaihtuu taas yöksi teekupposten äärellä. Täytyy lähteä vieraille teelle, kun kotikotona vedenkeitin sanoi sopimuksensa irti. Miten kätevä laite se onkaan, nyt kun pitää kattilan kanssa taiteilla. Ehkä pääsiäispupu tuo tänä vuonna vähän isomman yllätysmunan. Mutta nyt ensimmäiseksi sitä ruokaa.
Ihanaa pääsiäistä Sinullekin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! <3