26. helmikuuta 2015

Mielen herättelyä

Olen viime päivinä kulkenut jotenkin unessa. Sunnuntaista tiistaihin lähinnä nukuin tai olin vaan kuin koomassa. Sunnuntaina taisin olla juuri ja juuri kuusi tuntia päivästä hereillä ja siitäkin yli puolet meni matkustaessa kotiin. Hieman siis väsymystä ilmassa. Eilen pääsin kuitenkin vihdosta viimein liikkeelle ja ulos kotoa. Pyörin päivällä kaupungilla. Kävin kokeilemassa uusia silmälaseja. Päätä ja silmiä on nyt koskenut kolme viikkoa putkeen, joten on aika taas tarkastuttaa näkö. Kävin ennakkoon valitsemassa uudet pokat, tulee ihan uutta ilmettä. Kuvia lähetin optikolta makutuomareille, viestittelin ja soittelin. Ei pitäisi koskaan lähteä yksin pyörimään. Tarkastusta saan odottaa maanantaihin. Kuvia esittelen täällä sitten lasien kotiuduttua. Kaupungilla käydessä pääsin kokeilemaan FA-tuolia. Täältä voit lukea lisää fysioakustisesta hoidosta. Itse en ollut juuri tuolla Sinivireessä kokeilemassa, mutta tuoli oli kuitenkin samanlainen. Kymmenen minuutin rentoutus teki hyvää. Keskityin vain hengitykseen hämyisästi valaistussa huoneessa. Pidempään rentoutuessa olisin voinut jopa nukahtaa. Ehkä pääsen vielä uudestaan.

Iltapäivällä näin muutamia kavereita. Viime vuoden pikkujoulumme peruuntuivat kipuiluni takia eikä tässä ole muutenkaan pahemmin törmäilty moneen kuukauteen. Kun ei ollakaan enää samassa paikkaa töissä, ei tule nähtyä päivittäin tai edes viikoittain. Pitäisi useammin sopia edes nopeat kahvittelut kaupungille. Onneksi edes Whatsapp-ryhmämme laulaa monta kertaa päivässä. Istuttiin Funky Burgerissa ja siellä muistaakseni istuttiin viimeksikin, kun nähtiin. Dippailin muutamat ranskikset tuhtiin valkosipulidippiin, mutta hyvä, jos puolet sain uppoamaan. Dippi tuli valittua ihan T:n iloksi. Itsehän en valkosipulia juurikaan haistanut.


Kauaa en kerennyt kavereiden kanssa istuksia, kun piti jo joutua bussille ja taas menoksi. T oli varannut meille liput illaksi leffaan. The Imitation Game on intensiivinen ja koskettava henkilökuva nerokkaasta, moniulotteisesta miehestä, joka hirvittävän paineen alla onnistui lyhentämään pitkää sotaa ja siten pelastamaan tuhansia ihmishenkiä. Tykkäsin ihan mielettömästi Benedict Cumberbatchista, kun hän esitti Sherlock Holmesia Ylen Uusi Sherlock -sarjassa. Näin ollen leffakin veti heti puoleensa. T:ltä piti vain pariin kolmeen kertaan kysellä leffan nimeä, kun en millään meinannut sitä ennen leffaan menoa muistaa. Tollasia pieniä, turhia yksityiskohtia. The Imitation Game oli mielestäni tosi hyvä, kerran katsottava, tositapahtumiin perustuva elokuva. Pari valittua sanaa tekisi mieli sanoa entisille hissanmaikoille. Mielestäni kouluaineista kuivinta oli juurikin historia ja olen edelleen järkyttävän huono vuosiluvuissa ja merkittävissä päivämäärissä. Olisipa tämä leffa tullut jo useita vuosia sitten.

Kuva
Tänään menin pitkän tauon jälkeen salille. Niskasta kiinni -ryhmä jatkui fyssarin vetämänä. Tällä kertaa pamahdin keskelle ihan uutta porukkaa uuden vetäjän ohjaamana, mutta ilta meni hyvin. Käytiin liikkeitä läpi kuntopiirinä. Huomasin taas, kuinka pienten kaulalihasten aktivoiminen on jäänyt järkyttävän vähälle. Pieniä pään liikkeitä ja kireitä kuminauhoja. Sain lisää ohjeita kotiinkin. Tavoitteena olisi myös tehdä ohjeiden mukaan, kun aikaahan tässä lomalla on. Ensi viikolla taas lisää kuntopiiriä.

Olen yrittänyt kerran päivässä ottaa omaa aikaa, jolloin en ajattele mitään muuta kuin juuri sitä, mitä teen. En näperrä puhelin tai tab kourassa. Olen huomannut, että pienet hemmotteluhetket arjen keskellä ovat auttaneet. Pelkkä kynsien lakkaus tai rentoutuminen naamio kasvoilla antaa ihan tosi paljon, kun malttaa pysähtyä hetkeen eikä poukkoile ajatuksissaan päiviä tai viikkoja eteenpäin. Suosittelen. Nyt saunan lämpöön. Sen jälkeen pitäisi vähän pakkailla viikonloppureissua varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! <3