8. helmikuuta 2015

Helmikuinen treffi-ilta

Lauantaina sai herätä kirkkaaseen aamuun. Tuli tunne, ettei päivä voi mennä pieleen. Lähdin lenkille ja innostuin käymään vähän pidemmällä kaupassa. Oli kiva nähdä vanhoja työkavereitakin vilaukselta. Palatessa kantamusten kanssa totesin, että tuli haukattua vähän liian iso pala. Liian pitkä matka alkoi poltella ikävästi sisuksia, vaikka vauhti ei ollut mitään maratoonausta. Päikkäreiden jälkeen päätin, että mennään syömään ja leffaan T:n kanssa niin kuin oltiin puhuttukin. Halusin mennä, olosta huolimatta. Tällä kertaa en jää kotiin. 


Ilta meni odotettua paremmin. Oli kiva laittautua rauhassa ja pukeutua mekkoon. Oikein tyttömäistä. Vaihtelua normiaamujen pipo päässä bussille ja hiukset ponnarille koulussa. Asua piti kuvailla enemmänkin, mutta kello tikitti taas omaa vauhtiaan ja piti lähteä. Tarkoituksena oli mennä testaamaan Grande Grillin listaa, kun kaupungissa on menossa Syö Helsinki -viikot. Kampanjassa on mukana paljon eri ravintoloita ja heillä on annoksia kympillä. Ravintola oli vaan ihan tuhottoman täynnä ja pitkä jono. Kappas noin lauantai-iltana ja näihin aikoihin ylipäänsä. Siirryttiin suosiolla Morrisoniin, jotta keretään jotain syödä ennen leffan alkua. Kampanjan rafloja selatessa meitä ei iskenyt juuri muut vaihtoehdot näiden kahden lisäksi. Pitäisi ehkä vaan mennä ennakkoluulottomasti kokeilemaan uusia paikkoja ja makuja. Morrison's on ihan vakkarivalinta ja ruoka on aina hyvää. Näin speciaaliaikaan sinne on jatkuva jono, mutta saimme pöydän varmaan viidessä minuutissa, kun pääsimme jonon hännille odottelemaan. Nopeaa vaihtumista. Käytiin samassa paikkaa lokakuun Syö Helsinki -viikkojen aikaan. Tälläkään kertaa emme saaneet pöytää ihan niin hyvästä paikkaa. Viimeksi söimme lähellä ulko-ovea, jonon vieressä. Nyt saimme pienen pöydän ihan tiskin alta, joten onneksi ei ollut yhtään leveämmät hartiat. Paras aika Morrisonissa on käydä syömässä kampanjan ulkopuolella. Tietysti asiakkaita riittää silloinkin. Eilen en antanut hälinän ja tohinan vaikuttaa, vaan nautin ruoasta ja seurasta. Annokseni oli ihan tosi hyvää.


Puntaroin cokiksen ja somersbyn välillä. Pitkästä aikaa cokis maistui tosi hyvältä.

Fried Chicken -burgerannos ei ollut niin hyvää kuin kanafilee ilman panerointia, mutta upposi silti hyvin. Ranet talon dipillä, nam.

Muistan vain pari kertaa, että olen jaksanut jälkkärin pääruoan jälkeen. T:n kanssa mietittiinkin, että joku kerta mennään pelkälle jälkkärille, kun vieläkin himoitsemani Morrisonin suklaakakku on kokeilematta. Tämän olen tainnut sanoa aiemminkin, mutta siis edelleen ollaan samassa tilanteessa, ei kakkua minulle. En tälläkään kertaa jaksanut edes koko pääruokaa. Voisko oikeasti ravintolat tehdä sellaisia pienempiäkin aikuisten annoksia, kun lasten annoksia ei voi tilata. Harmittaa jättää lautaselle, vaikka ruoka olisi kuinka hyvää. 

kuva
Leffan alkuun oli vielä kivasti aikaan, joten käppäiltiin takaisin Kamppiin. Pureva tuuli sai töppöstä laittamaan toisen eteen. K-kaupoissa on nyt tämän viikon Superpäivät, joten kauppa oli kuorrutettu keltaisilla auringoilla. Leffaeväitä hakiessa eteeni tuli jotain hyvin erikoista. En ole T:n nähnyt pussittavan irtokarkkeja varmaan kahteen vuoteen. Ihmeitä tapahtuu vieläkin. Itsekin pussitin muutamat karkit. Vähän sitä ja vähän tuota ja kappas, 300g tuli kepeästi. Se on aina, kun ottaa eri makuja, vaikka yrittäisi ottaa kuinka vähän. Onneksi olen oppinut, että pussittaessa puolen kilon sijaan määrä on nyt vähentynyt kolmeensataan. Muutenkin vieroksun ja tietoisesti välttelen irttariosastoa kaupoissa, mutta eilen ei ollut sellainen ilta. 

Nouseva Jupiter 3D:nä oli mielestäni hyvä, riittävästi toimintaa. Siskoni ei voinut ymmärtää, kun kerroin leffavalinnastamme ja varsinkaan sitä, että minä tätä leffaa ehdotin. Romanttisen illan päätteeksi kunnon action-pläjäys. Trailerin nähtyäni odotin jo kuumeisesti, että pääsen näkemään. Ennen leffan alkua mainostettiin uusinta Star Warsia. Vielä vuosi täytyy sitä odottaa, koska kyllähän sekin on nähtävä. Avaruusalukset ja avaruuden eriskummalliset tyypit vetävät puoleensa. Jostain syystä monen rakastama E.T. ei juurikaan minuun iske, mutta Star Wars on ihan toinen juttu. Tässä onkin vuosi aikaa katsella aiemmat osat ennen leffaan menoa. Yhteenvetona tuo Jupiter-leffa oli siis hyvä ja viihdyttävä, mutta kuitenkin kerran katottava -luokkaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! <3