31. joulukuuta 2014

Joulurauhaa

Totisesti rauhallista on ollut. Jonkun verran kuvailin joulun alla, mutta täällä olen käynyt vain pyörähtämässä ja vähän lukemassa muiden joulusta. Instagramiin lisäilin muutamia kuvia. Nyt vihdoin tuli sopiva väli, jotta voin omaa jouluani raottaa tännekin.

Joulu oli jotenkin rauhallisempi verrattuna viime vuoteen. Perheen, mummun ja papan kanssa kokoonnuttiin kotikotiin, ja oli ihanaa olla koko porukalla monta päivää. Pieniä räiskähtelyjä oli yhdellä sun toisella ja touhua ja tohinaa riitti, mutta perusfiilis oli kuitenkin rento. Aatonaattona kuusen koristelusta ei meinattu päästä yhteisymmärrykseen, koska jokaisella oli monen vuoden takaa muhinut kuva, miltä puun pitäisi valmiina näyttää. Ehkä ensi vuonna on kuusi kuusta, jotta jokainen saa mieleisensä, tai ehkä ei sittenkään. Lopuksi jokainen laittoi oman valitsemansa koristeen kuuseen ja hienohan siitä tuli.


Aattona herättiin veljen luota siskon kanssa ja viestiä tuli kotoa, että puuronkeittäjä oli aamulla nukkunut pommiin. Eli mantelin metsästykseenkään ei ollut hoppua. Porukalla katseltiin perinteistä Lumiukkoa ja kuunneltiin joulurauhan julistusta. Mummun kanssa käytiin joulusaunassa ja tehtiin kasvohoitoja. Päälle valikoitui tänäkin jouluna jotain punaista. Päivän aikana syötiin hyvin. Jouluruokaa odotan joka vuosi eikä siihen kyllästy vielä tapaninakaan. Haudalle käytiin viemässä paljon kynttilöitä ja ihasteltiin valomerta. Melkeinpä jokaisella haudalla oli ainakin yksi kynttilä loistamassa. Pakkasen jäljiltä oli hyvä päästä sisälle lämmittelemään glögimuki kädessä. Lahjojen jako venyi ihan iltaan, joten äidin kanssa ei keretty paperikääreitä paljon raotella. Menin ensimmäistä kertaa aattona iltamessuun kirkkoon. Koko tapahtuma meni jotenkin nopeasti. Alussa pikkasen jännittelin omaa tekstinlukuvuoroa, mutta sekin oli yllättävän pian ohi. Ehtoollisen jälkeen palasimme äidin kanssa takaisin kotiin ja pääsin availemaan paketteja. Kaikkea tarpeellista tuli tänä vuonna, vaikka niin aluksi puhuttiin, että ei lahjoja tai yksi lahja jokaiselle. Ihania yllätyksiä tuli tänäkin vuonna. 

Äiti hommasi Tallipihalta koristeen, jossa on koko perhe.
Tänä vuonna puurooni ei eksynyt mantelia.

Kun kerrankin oltiin kotikodin suunnalla, ei linnottauduttu samojen seinien sisälle kaikiksi pyhiksi. Joulupäivänä saatiin siskon poikaystävä meille viettämään joulua ja ajeltiin koko porukka T:n omaan kotiin kahville. Meitä oli vastassa innostunut, pieni, tonttupukuinen pikkukoira. Pikkasen rähisi oudoille naamoille, koska  hän taisi meidänkin pappaa luulla tutuksi vaariksi, jossa oli kuitenkin jotain outoa. 

Tapanina olin taas auton kyydissä, kun käytiin syömässä ja kahvittelemassa T:n perheen kanssa heidän mummulassaan. He ovat jo niin tuttuja, että tuntuvat ihan kolmansilta mummulta ja vaarilta. Minusta se on rikkaus. Heitä on muutenkin kiva käydä moikkaamassa, kun täälläpäin on käymässä. Tapanina sain T:n vielä jäämään meille yöksi. Saunottiin ja pelailtiin veljen luona nuorten kesken myöhään yöhön. Ihan hurahdin pokeriin vai olikohan se texas hold'emiä tarkalleen, mitä lätkittiin. Kun säännöistä pääsin perille, lopulta putsasin koko pöydän. Onneksi meillä oli pelkkää nappikauppaa, mutta jännitystä oli siinäkin.   

Joulun juustokakuksi valikoitui monissa blogeissakin näkynyt piparijuustokakku. Tein vielä glögikiilteen niin johan maistui joululta. Sisko väkerteli koristeet valkosuklaasta.
Vuoden odotti Viron tuliainenkin kotona ennen kuin päästiin korkkaamaan.
Tänä jouluna pelailtiin moneen otteeseen; Trivial Pursuittia, Graniumia ja korttia. Harvinaista herkkua.
Tonttupukuinen, pelottava vahtikoira.
Yhteenvetona joulusta tuli kultainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! <3