20. kesäkuuta 2013

Loma loppuu, kesä ohitse on

Olo on vapautuneen helpottunut, mutta silti takaraivossa jäytää stressi ja huoli. Pääsykokeet on tosiaan takanapäin. Löysin ajoissa oikeaan paikkaan, minun suuntavaistollani ei niin helppo nakki. Fiilistelin jo portaita noustessa luokkahuoneeseen, että ai vitsit näitä käytäviä pääsen ravaan monen monta kertaa. Rakennus toi mieleen vanhan lukion kotipaikkakunnalta. Tuntui heti paljon kodikkaammalta kuin aiempi koulu, missä tein pääsykokeet. Jos siis koulurakennusta voi kodikkaaksi kuvailla. Nyt vaan odotellaan paksua kirjettä tipahtavan postista. Alkaa jo peukut ja varpaat krampata, mutta ylhäällä pysyy. Jännitys ja odotus, eikö se koskaan lopu.

 
Suoraan pääsykokeista suuntasin kaupungille. Näin pitkästä pitkästä aikaa yhtä voitsikaveria, joka asuu ihan liian kaukana. Onneksi hän piipahtaa väliin täällä pääkaupunkiseudulla, kun itse olen niin huono poikkeamaan muualle Helsinki-Tampere -radalta. Käytiin syömässä ja kahvilla ennen kuin sain laukkuni ja viiletin junaan. Reissasin taas vaihteeksi Iksuun. Nyt sain oikeasti nauttia lomasta ja parhaitenhan se onnistuu kotikonnuilla. 

Ajettiin mutkaisia teitä suoraan peltoon
Ihailtiin maisemia mökin siivouksen lomassa
Vanha tuttu kaveri löytyi täältäkin pihalta, ja nurtsi lakosi silmissä
Ramssukin väsähti viimein

Suunnitelmissa oli juhlia synttäreitäni kaverin mökillä vähän jälkikäteen. Käytiin torstaina laittamassa paikat kuntoon lauantaita varten. Perjantai meni muuten vaan humputellessa. Mitään suuria suunnitelmia päivälle ei ollut. Käytiin "tuplatreffeillä" syömässä parhaimmat kebabit, mitä maa päällään kantaa. Kummasti se omakin tuhti annos katosi melkein kokonaan, vaikka aikaa kuluikin. Mikäs siinä istuessa, kun juttu luisti. Illalla käytiin vielä poikien kanssa kuluttamassa kylpylän penkkejä. Loppuilta meni rauhallisesti kotisohvalla leffaa katsoen ja voimia keräillen. Lauantai oli nimittäin odotettu päivä ainakin omalta osaltani.


Hyvät pippalothan mökillä saatiin aikaan ja actionia ei ainakaan puuttunut tältäkään reissulta. Näin paljon kavereita, niin kuin oli tarkoituskin. Suurin osa pääsi nauttimaan hyvästä seurasta, saunan lämmöstä ja järkyttävän kylmästä järvivedestä. Karvat nousee vieläkin pystyyn. Pitäiskö juhannuksenakin muka uskaltautua veteen.. Palautetta sain ajo-ohjeistani mökille, mutta kuinka paljon selvemmin voi ohjeistaa kääntymään suoraan peltoon, kun mökkitien näkee vasta kohdalta. Pikku pätkää tulikin alkuillasta kirmattua useampaan otteeseen kavereita vastaan. Kaikki kuitenkin löysivät perille, ennemmin tai myöhemmin.

Ampparitytöt
Siskokin poikkesi pikaseen
Yksi lehmä tuottaa 100 000 litraa maitoa vuodessa, vai mihin päädyttiin
Muista polkaista, eikun väärä kakku
Ilta menikin enimmäkseen grillikatoksen ympärillä ja muuten vaan syödessä jos jonkinlaista herkkua. Ihme, että vielä uidessa kelluttiin pinnalla. Pieni suuri ihmiskato tapahtui illan aikana, mutta yöpyjiltä ei ainakaan aamupala loppunut kesken. Mökkeily on kyllä ihan parasta.

Onneksi lomalta piti palata Espooseen vasta maanantaina, koska millään en olisi jaksanut matkustaa heti sunnuntaina. Sai vielä yhden pari päivää koomailla ihan rauhassa. Nyt kaksi työpäivää tehneenä arkikin tuntuu ihan normilta. Tuntui niin kuin töistä ei olisi ollut poissa ollenkaan. Helppo palata rytmiin ja työkuvioihin. Ei huolia ja murheita enää sen takia. Varmaan sekin auttoi asiaa, että juhannus saatiin lyötyä lukkoon. Ensin ei pitänyt olla missää mitään ja nyt ollaankin melkein sama porukka koossa taas. Niin ne asiat vaan lutviutuu taas kerran parhain päin. Ja lisää pakkaamista ja matkustamista tiedossa. Vaikka loma loppui hetkeksi, kesä ei ole ohitse. Vielä paljon kaikkea ihanaa on tulossa.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi! <3